Студена война между Левски и Лудогорец

снимка: БГНЕС

Същинска студена война водят "Левски" и "Лудогорец" от известно време. Основните конкуренти за титлата са се захапали сериозно и не пропускат шанс да си направят сечено.

Последният пример за това е опитът да бъде взривено спокойствието на "Герена" в дните преди дербито с ЦСКА-София. Приближен до шампионите журналист пусна партенка, че Станимир Стоилов ще смени Люпко Петрович, който ниже победи, през зимата, пише България днес. Мъри дори имал предварителен договор със "сините". Новината се оказа невярна, но сериозно изпили нервите из офисите на "Герена". От клуба дори пуснаха декларация, с която опровергават информацията.

"ПФК "Левски" открито и най-отговорно заявява, че появилите се в едно онлайн издание информации, че Станимир Стоилов има сключен предварителен договор с "Левски", не отговарят на истината и няма нищо вярно в написаното - написаха от "Герена". - Всеизвестен е фактът, че "Левски" има старши треньор и неговото име е Люпко Петрович. Собственикът и ръководството на клуба още веднъж изразяват пълната си подкрепа и доверие в старши треньора на отбора и неговия треньорски щаб."

От "Лудогорец" докараха наказание и на един от най-добрите играчи на "сините" Роман Прохазка. Той бе санкциониран от БФС след сигнал от разградския клуб. Това стана след двубоя между двата тима на "Герена", когато словакът се сблъска с Абел Анисе в игрова ситуация. Футболистът на "орлите" получи травма. Въпреки че реферът не бе свирил дори нарушение след двубоя от "Лудогорец" сезираха Дисциплинарната комисия и тя наказа Прохазка за два мача.

"Сините" също не стоят със скръстени ръце. Както "България днес" съобщи, човек от висшето ръководоство на клуба е имал не една среща с президента на БФС Борислав Михайлов. На тях от "Герена" са поискали да се спре лобито на клубовете, чиито президенти са в Изпълкома на централата. Силният човек в "Левски" е поискал феърплей в борбата за титлата и да не се пречи на "сините" чрез съдии и наказания.

До шефовете на "Левски" е достигнала и притеснителната информация, че техният претендент за титлата е готов да премира съперниците им с по 100 000 лв., ако победят "сините". Поне на този етап ЦСКА-София стои встрани от битките между "орлите" и "сините", но тимът на Гриша Ганчев чака в засада всяка тяхна издънка. От "Армията" не пропускат шанс да уязвят и двата клуба. Още повече, че идната седмица е дербито с "Левски", което вече породи сериозно напрежение.