Кеф! Шофьорът от 17 ноември 93-а вози националите и сега

Изключително приятна изненада посрещна българския национален отбор в Париж. Нашите гостуват на Франция днес от 21:45 часа в световна квалификация. Шофьорът на автобуса, който превозва "лъвовете" е същият, който преди 23 години е превозвал легендарните Стоичков, Костадинов, Пенев и компания на път за "Парк де Пренс" и обратно.

Шофьорът е португалец и се казва Едуарду. Той отлично си спомня случилото се преди и след паметния за цяла България 17 ноември 1993 година. "Помня, че преди онзи мач между Франция и България, домакините бяха прекалено убедени в победата и не допускаха друг резултат, освен пълния успех. Дори бяха малко високомерни. Преди мача в автобуса на българския отбор цареше тишина. Помня, че Стоичков и вашият вратар и капитан Михайлов седяха на предните седалки, близо до треньора ви (б.р Димитър Пенев)", връща се назад в спомените си 55-годишният португалски шофьор.

"След мача много се зарадвах, защото като португалец, ние имаме голямо футболно съперничество с французите. В автобуса беше невероятно. Българите пееха, крещяха, веселяха се. Беше невероятно, всички празнуваха победата с луди крясъци", разказва Едуарду, който е роден близо до Порто, но е фен на лисабонския гранд Бенфика.

"Работя от 30 години като шофьор за френската федерация и съм возил различни големи отбори, но за мен номер едно остава онзи състав на Франция с Жирес, Фернандес и Платини - бяха невероятни. Пожелавам успех на българския отбор и на треньора Петър Хубчев, който също е част от онзи знаменит ваш тим", завършва шофьорът-кадем на националния отбор.