Левски скочи на БФС, иска да приема ЦСКА на Герена

Левски скочи срещу БФС. Шефовете на "сините" искат домакинските дербита с ЦСКА да се играят на "Герена". Ръководоството категорично отхвърлят идеята на родната Централа мачовете да се играят на "Васил Левски. От БФС взеха това решение преди години, като определиха дербито като мач с "висок риск за сигурността". От Левски обаче искат двубоя в началото на 2017 година да бъде на "Георги Аспарухов" и не приемат "не" за отговор. "Сините" изтъкнаха своите доводи в декларация, публикувана на официалния им сайт.

ВИЖТЕ КАКВО НАПИСАХА ОТ ЛЕВСКИ

"Във връзка с предстоящите срещи в Първа Професионална Лига (ППЛ) срещу преименуваното акционерно дружество заявяваме, че ПФК Левски няма и никога не е имал желание да домакинства на друг стадион освен в своя дом – "Георги Аспарухов"."

"Въпреки че УЕФА и БФС са приели, че преименуваното акционерно дружество отговаря на всички критерии за участие в ППЛ, ние никога няма да припознаем същото като „вечния съперник“, защото макар и „вечен“ той вече не съществува, а заедно с него и „вечното дерби“. Ето защо смятаме, че няма причина ПФК Левски да домакинства на Националния стадион "Васил Левски". За нас срещата с преименуваното акционерно дружество е обикновена футболна среща между отбори - участници в ППЛ."

"В тази връзка ПФК Левски внесе молба до БФС и СДВР с конкретно предложение - клубът да играе домакинските си срещи срещу преименуваното акционерно дружество на своя собствен стадион. Ако бъде позволено провеждането на въпросните домакински срещи на ПФК Левски на стадион "Георги Аспарухов", клубът се ангажира да осигури полагащата се квота билети на привържениците на гостуващия отбор, както и да създаде всички нормални условия като домакин."

"Според нас поведението на привържениците зависи до голяма степен от предпоставките, които клубът, БФС като съсловна организация и полицията като орган на изпълнителната власт създават и се надява, че решението ще бъде положително след обстойна проверка на стадиона и условията които предлагаме."

"ПФК Левски настоява отборът да играе домакинските си срещи в своя "храм" - стадион "Георги Аспарухов", където "сините" фенове са у дома си и където за привържениците на гостите има всички нормални условия да подкрепят своя отбор. Ние сме Левски!", написаха от клуба в декларацията, публикувана на сайта.