Представиха полиглота Петев, той скача в дълбокото с люто дерби срещу Хайдук

Ивайло Петев ще има повече от тежък дебют начело на гранда Динамо Загреб. Българският специалист бе официално представен днес пред медиите и феновете от директора на тима Томислав Светина, след което позира и за снимки на стадиона на тима.

Петев впечатли журналистите с отлично ниво на сърбо-хърватски и изрази намерението си да върне славата на хърватския гранд. 

По изричното желание на българина, той ще дебютира начело на Динамо още в предстоящото голямо дерби срещу Хайдук Сплит. По принцип планът бе Петев да изгледа мача от трибуните, след което да дебютира в мача срещу Славен Белупо, който е след паузата за национални отбори.

Самият специалист обаче е изразил желанието си да води тима срещу Хайдук.

"За няколко месеца ще науча езика перфектно. Щастлив съм да бъда в Динамо. Два пъти отказах, но сега мисля, че е добър момент да дойда тук. Винаги съм искал да работя в този клуб. В главата ми има мисли само за успех, за създаването на велик отбор. Трябва да работим много, за да може всеки играещ в Динамо да е щастлив и най-важното, да постигаме резултати. Няма да е лесно. Знам много добре това, но ще работим и съм сигурен, че ще върнем Динамо там, където принадлежи", заяви Петев.

Той коментира и решението си да напусне националния отбор на България за сметка на Динамо. "Това е мое решение, така исках. Споразумяхме се за всички, това е моето решение и бях 100% сигурен, че искам да съм тук."

Относно  предстоящия сблъсък с Хайдук и малкото време до него, Петев коментира: "Днес е първата тренировка, после имаме още две. Обещавам, че ще подобря играта на Динамо в сравнение с мача с Ювентус."