Лудогорец изпусна шанс да смачка милионерите от ПСЖ

Лудогорец изпусна поредната страхотна възможност да постигне успех в Шампионска лига. Шампионите на България бяха съвсем близо да шокират милионната селекция на ПСЖ. В край на сметка обаче Лудогорец загуби с 1:3 от парижани.

Без да блестят гостите обаче успяха да вземат с трите точки.

Натанаел вдигна публиката по трибуните на крака, след като прониза врата на ПСЖ след пряк свободен удар.

Още преди почивката обаче ПСЖ стигна до 1:1, а след това два гола на Кавани решиха мача.

Козмин Моци можеше да върне Лудогорец в двубоя, след като получи правото да изпълнява дузпа при резултат 1:2. Той обаче изпорти положението.

"Извинявам се на всички фенове тук и пред екраните. Може би аз съм виновен, че Лудогорец изпусна точка или цяла победа", каза Моци след мача.

На 19 октовмри Лудогорец гостува на Арсенал в трети мач от груповата фаза.

В другия двубой от групата "артилеристите" победиха с 2:0 швейцарския шампион Базел.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВОЯ НА МАЧА ПО МИНУТИ ТУК!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- КРАЙ НА МАЧА ЛУДОГОРЕЦ ЗАГУБИ С 1:3!

- 81 минута Лудогорец не може да измисли нищо по-интересно, за да достигне до голова ситуация.

- 61 минута ГООЛ ЗА ПСЖ 1:3! Кавани отново прониза вратата на Лудогорец.

- 59 минута Моци изпорти дузпата !

- 57 минута ДУЗПА ЗА ЛУДОГОРЕЦ!!!

- 55 минута ГООЛ ЗА ПСЖ 1:2! Анхел ди Мария центрира остро от пряк свободен удар и Едисон Кавани се възползва, за да изведе парижани напред в резултата.

- 50 минута Анхел ди Мария стреля опасно, но топката мина над напречната греда.

- 49 минута Лудогорец отново се впусна в атаки.

- НАЧАЛО НА ВТОРАТА ЧАСТ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

- 41 минута ГОЛ ЗА ПСЖ 1:1 - Матюиди изравни резултата. Играчите на Лудогорец спряха да играят, тъй като смятаха, че има засада, но такава не бе отсъдена.

- 33 минута "Орлите" изпуснаха перфектен шанс да удвоят резултата след контраатака.

- 16 минута ГОООООООООООООООООООООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ 1:0! Натанел вкара от пряк свободен удар.

- 4 минута Лудогорец влезе много агресивно в двубоя.

- НАЧАЛО НА МАЧА

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Българският шампион Лудогорец се изправя тази вечер от 21.45 срещу богаташите от ПСЖ в Шампионска лига. Французите са един от отборите в топ 5 на света, но разградчани не се плашат от никого и ще опитат да сбъднат мечтите си!

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ СРЕЩАТА НА ЖИВО ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"!

МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ МАЧА НА ТОЗИ ЛИНК: НА ЖИВО

Стартови състави:

Лудогорец: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 5.Хосе Луис Паломино, 27.Козмин Моци, 6.Натанаел, 12.Абел Анисе, 18.Светослав Дяков, 88.Вандерсон, 93.Върджил Мисиджан, 84.Марселиньо, 22.Джонатан Кафу

Треньор: Георги Дерменджиев

ПСЖ:  16. Алфонс Ареола, 19.Серж Орие, 5.Маркиньос, 2.Тиаго Силва, 17.Максуел, 8.Тиаго Мота, 14.Блейс Матюиди, 6.Марко Верати, 11.Анхел ди Мария, 7.Лукас Моура, 9.Единсон Кавани

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев може да разчита на всичко най-добро, с което разполага, като атаката отново ще поведе Джонатан Кафу, който вече смая Европа и интересът към него расте неистово. В предни позиции ще му помагат лидерът на Лудогорец Марселиньо, Вандерсон и бързият Върджил Мисиджан. Имаше полемика кой ще започне на вратата – Владислав Стоянов или Милан Борян, но едва ли Дерменджиев ще предприеме рокада точно за този мач. Пред национала защитата ще е съставена от Йордан Минев, Козмин Моц, Хосе Паломино и Натанаел, а опорни халфове ще са капитанът Светослав Дяков и Абел Анисе, който се представи превъзходно срещу Базел (1:1).

Унай Емери пък няма да изневери на атомното си трио в предни позиции Анхел Ди Мария, Лукас Моура и Единсон Кавани, който обаче напоследък се скъсва да пропуска във важни мачове. Зад тях ще играят диригентът на ПСЖ Марко Верати, Блес Матюиди и Гжегож Криховяк. Пред вратаря Алфонсо Ареола пък ще действат Максуел, Тиаго Силва, Маркиньос и скандалният Серж Орие. Аут за ПСЖ пък са контузените Хесе Родригес и Хатем Бен Афра, а Адриен Рабио е готов, но ще остане на скамейката.

ФОРМАТА

Лудогорец вече е във върхова форма, след като започна да мачка всичко наред в Първа лига, а в последните си пет срещи във всички турнири има четири успеха и едно равенство – мачът с Базел, където победата беше изпусната в края. ПСЖ пък започна сезона в Лига 1 колебливо и определено нещата при новия треньор Емери не вървят гладко. В последния кръг парижани загубиха с 0:2 визитата си на Тулуза, преди това паднаха и от Монако (1:3). За сравнение през изминалата цяла кампания ПСЖ допусна две загуби във Франция. Напускането на Златан Ибрахимович обаче се усеща, а за капак Кавани се намира в колеблива форма.

ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕТО!

Редица промени в движението и паркирането около националния стадион "Васил Левски" в София се предвиждат заради мача от Шампионската лига между "Лудогорец" и ПСЖ от 21.45 часа днес. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 14 до 24 часана моста пред стадиона и по протежение на ул. "Гурко" до Спортната палата. Паркирането около самия стадион е невъзможно от по-рано. След 20 часа до края на мача при необходимост ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на градския транспорт по:

- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";

- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";

- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Яворов".

От 19 часа до края на мача частично се променя маршрутът на автобусна линия 75, като се скъсява маршрута до Военна академия. На привържениците на домакините, които пристигат организирано от страната, ще бъде осигурено място за паркиране на ул. "Митрополит Кирил Видински". 

СИГУРНОСТ

СДВР съобщи също, че предприема мерки за охрана на реда в столицата. Забранени за носене са огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач на изградени контролно - пропускателни пунктове. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи.  Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19.45 часа.

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ БАЗЕЛ - ЛУДОГОРЕЦ (1:1)

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ПСЖ-АРСЕНАЛ (1:1)