Моуриньо: Перес искаше да бие шута на Серхио Рамос, Пепе и Марсело, за да ме върне

снимка: БТА/AP

Нови интересни факти излязоха наяве за Жозе Моуриньо в книгата "Jose Mourinho. Up Close and Personal" на журналиста Робърт Бийзли.

Там става ясно, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е бил готов да върне Специалния на "Сантяго Бернабеу" през 2015 г., след като го уволни две години по-рано. По това време португалецът вече се беше завърнал начело на Челси, но няколко месеца по-късно беше освободен заради поредица от слаби резултати.

"Перес ме обича. Искаше да ме върне обратно и ми каза, че ще махне хора като Пепе, Икер Касияс, Марсело и Серхио Рамос. Отговорих му, че е твърде късно", казал Моуриньо на Бийзли. Както е известно, спецът имаше проблеми с голяма част от лидерите на "кралете" и това беше една от основните причини да си тръгне от Реал.

След отказа му пък Перес назначи за треньор Рафаел Бенитес, който обаче претърпя пълен крах и през зимата на 2016 г. беше сменен от Зинедин Зидан, който впоследствие изведе Реал до единадесета купа от Шампионска лига. Френската легенда продължава да е начело на "белия балет", докато това лято Моуриньо пое Манчестър Юнайтед.