Митов към феновете на Ботев: Доверие не се купува! Треньорът с идиотско решение за облекло

снимка: Plovdivderby.com

Ботев представи официално новия си треньор Николай Митов, неговия помощник Мариян Христов, както и испанеца Алекс, който също ще помага в щаба на "канарчетата", предаде пратеник на Sporta.bg от Пловдив.

Както е известно, сред феновете на "жълто-черните" има сериозни възражения срещу назнначението на Митов.

Ето защо наставникът използва пресконференцията, за да се обърне към бултрасите, като им каза, че доверие не се купува, а трябва да се заслужи.

Специалистът обясни, че не е човек на единия от собствениците Румен Чандъров и зад гърба му не стои никой.

"Свикнал съм от дете сам да се оправям, така беше и докато бях футболист, така е и сега, когато съм треньор. Искам да виждам Ботев сред водещите отбори в България, а феновете още повече да подкрепят любимия си клуб. Никога няма да чуете от мен, че няма класа в моя тим, знам какво да направя, за да повдигна духа на футболистите. Ходил съм на много специализации в чужбина, учил съм се от много известни имена като Хари Реднап и Авраам Грант. Ще се опитам да наложа техните тактически виждания в Ботев. За мен е чест да съм тук", обяви Митов.

Спортният директор на Ботев Михаил Мадански подари шалче на Ботев на Николай Митов и разкри, че до неговото назначение не се е стигнало лесно: В България има доста треньори, с които не бих работил, но Митов не е сред тях. Той е амбициозен специалист, който често сам си е плащал, за да ходи и да се учи в чужбина. Неговият помощник Мариян Христов пък изобщо не се нуждае от представяне, така че се надявам Ботев да го чакат добри дни. Мариян е от Славия, а не от Левски", обясни нарочно Мадански.

Човек на Sporta.bg е на базата на Ботев в Коматево и към този момент няма струпване на фенове, които да се възпротивят срещу назначението на Митов. Все пак малко преди 18:00 часа се очаква около 50 бултраси да се съберат на базата преди първата тренировка на Митов. Тя е с начален час 18:00.

От клуба са взели мерки и вратата водеща към залата за пресконференции е заключена и има охрана. Тренировката пък ще бъде закрита за привърженици и ще се допускат само медии. 

Организираните привърженици на "канарчетата" не приемат Николай Митов в своя любим клуб и пуснаха декларация срещу него.

Неприятно впечатление направи, че Митов дойде в Коматево с черно-бяла фланелка. Явно обаче някой му подшушна, че облеклото му е неприемливо и малко по-късно той се появи със сива риза на брифинга.