Йорданеску с нервен дебют в ЦСКА, Ботев подпали нафтата в Коматево

снимка: БГНЕС

Изненадващо труден и нервен дебют начело на ЦСКА имаше новият наставник на "червените" Едуард Йорданеску. Румънецът почна с 2:0 срещу Локо (ГО) на Армията в 5-ия кръг на Първа лига, но победата дойде след късна развръзка. 

"Армейците" изиграха мача на една врата, но левашки пропуски или добри изяви на вратаря на гостите подлудиха рехавата публика в Борисовата градина. Първият гол падна в 66-ата минута, когато Густаво Кулма от упор и удар с боц щеше да скъса мрежата на горнооряховци. 

После Локо получи ич ервен картон, но вторият успокоителен гол бе отбелязан едва в 5-ата минута от продълженията. попадението бе дело на Божидар Чорбаджийски. Така ЦСКА събра 10 точки и задмина втория в класирането Черно море по голова разлика.

По-рано днес и Ботев добави 3 точки в своя актив и вече има 7. Пловдивчани ударха с 2:1 Нефтохимик под тепетата. Ранен гол на Жоао Пауло даде авнас на "канарчетата". В края на първата част обаче Костадин Велков изравни след потресаваща грешка в защитата на домакините. 

През втората част бургазлии върнаха жеста и след нелепа изява на защитника Ранджелович топката се озова в Иван Стоянов. Ветеранът подаде на Серкан Юсеин, който заби лесен гол за 2:1. Последваха пропуски за Ботев, но все пак точките останаха в Коматево, а "нафтата" се намира в дъното на класирането с 4 точки.