Клопо изпоти очилата на Уайт Харт Лейн при 1:1 срещу Тотнъм

снимка: БГНЕС/EPA

Тотнъм и Ливърпул не успяха да се победят завършвайки 1:1. Мърсисайдци поведоха с гол на Джеймс Милнър след дузпа, а "шпорите" изравниха с попадение на Дани Роуз. Така лондончани остават на петото място с пет точки, а "червените" са 8 с 4 точки.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп в типично свои стил отново бе най-интересната фигура на терена. Лудите му подскачания и претенции едва не му докараха инфаркт.

Дъбоят започна динамично. Тотнъм се впусна в атака. Но първото по-сериозно положение бе за Ливърпул в 4 минута. Тогава грешка при изнасянето на топката от страна на „шпорите“ даде възможност на Роберто Фирминьо да нахлуе в наказателното поле. Той увлече двама играчи в бяло и подаде топката на чиста позиция към Фелипе Кутиньо, но той не успя да се справи с вратаря Мишел Ворм.

Последва атака за Тотнъм и Дани Роуз бе спънат на границите на наказтелното поле. Кристиан Ериксен отправи опасен удар, но и вратарят на Ливърпул Симон Миньоне се справи отлично и спаси.

А Мишел Ворм направо отказа опитите на Седио Мане да нахлуе на скорост в наказателното поле. Два невероятни шпагата на холандеца спасиха Тотнъм от това да допусне гол.

В 24 минута съмнения за дузпа вбесиха мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп. Ян Вертонген демонстративно задържа играч в червено, докато Хендерсън изпълняваше корнер.

В 42 минута Ливърпул си спечели дузпа и Джеймс Милнър не пропусна от бялата точка.

В началото на второто полувреме Ливърпул имаше страхотен шанс след корнер, но Матип удари напречната греда.

След 60 минута Тотнъм отново се впусна в неспирни атаки. Няколко опасни удари обаче бяха отразени от Миньоне.

Тотнъм обаче стигна до изравнителния гол, след като Дани Роуз изпрати топката в мрежата.