Стоичков представи Йорданеску, който обеща ЦСКА да вдигне нивото

снимка: lap.bg

Христо Стоичков малко изненадващо се появи лично на пресконференцията, на която беше представен новият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску. Преди да говори за наставника, Ицо уточни какви длъжности ще заемат в клуба другите присъствали в залата.

„За мен е голяма чест след по-малко от два месеца пак да съм в България. Да имам възможността да представя новия треньор на ЦСКА.

Преди това искам да кажа, че  Димитър Пенев си остава почетен президент на клуба. Г-н Пенев, пожелавам ви много успешна работа. За мен е чест, че отново сме заедно.

Спортен директор на ЦСКА ще бъде Пламен Марков. Аз съм израснал с него. Знам, че е голям професионалист. Финансови директор остава Трифон Попов", обясни Ицо. После той говори за нвоия треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску:

Имах възможността да разговарям с мои бивши колеги от Румъния. Хора, които са близки до новия треньор на ЦСКА и до баща му. Хаджи и Попеску ми дадоха пълната информация за него. Затова се спряхме на Едуард Йорданеску. Той е човек с идеи, знае как да наложи дисциплина. А има ли дисциплина, всичко става по-лесно. Еди, добре си дошъл! Пожелаваме ти много успехи! Да се надявам, че в края на годината ще си също така весел, както си днес", заяви Стоичков.

Едуард Йорданеску сподели при официалното си представяне като треньор на ЦСКА, че е наясно какво отговорност поема, като застава начело на "червените". Румънският специалист обеща да изгради отбор, който ще се бори във всеки мач за победа, без значение от съперника.

Йорданеску призова феновете и ръководителите да проявят търпение към него и тима, тъй като няма как да се очакват магически неща от него.

"Това е един много щастлив и страхотен ден за мен, защото днес се присъединявам към това страхотно семейство ЦСКА. За мен е чест да съм част от този клуб и редом до такива легенди. Знам, че идвам в клуб с огромни традиции и страхотни фенове. Знам, че имаме много работа за вършене. Осъзнавам, че поемам голяма отговорност, като поемам клуб с толкова много успехи. Искам да благодаря за гласуваното доверие. Обещавам, че ще вложа всичко, за да постигнем успехите, които се очакват от нас", започна специалистът.

"Гледах вече няколко мача на отбора. За мен беше важно да видя потенциала на футболистите. Знам, че това е нов и изключително млад отбор. Ние трябва да разгърнем потенциала на играчите и да вдигнем нивото. Това няма да е лесно. Не съм бил замесен в селекцията и подготовката, но това вече е история. Вече съм тук".

"Обещавам на феновете, че ще излизаме всеки мач за победа. Философията идва от историята на отбора - ние трябва да бъдем атакуващ тим. Гарантирам, че ще се опитаме да играем така и ще се раздаваме. Щастието на феновете е и мое щастие".

"Казвам го на всички - не очаквайте магически неща от мен. Млад съм, но познавам работата. Трябва ни време", добави 38-годишният румънец.