Грешки и пропуски лишиха Лудогорец от победа над Цървена звезда

снимка: БГНЕС

Отборите на Лудогорец и Цървена Звезда направиха равенство 2:2 в първи мач от 3-ия предварителен кръг на Шампионска лига, игран на стадиона в Разград.

През първата част шампионите на България бяха тотални господари на терена и създадоха няколко опасности пред противниковата врата, преди да открият резултата в 43-та минута, когато Джонатан Кафу проби през центъра с отличен пробив и преодоля вратаря на гостите.

3 минути след почивката домакините бяха попарени от капитана на сръбския тим Александър Катай, който се измъкна от опита за изкуствена засада, излъга двама бранители на „орлите“ и с точен изстрел изравни резултата. Това попадение разстрои играта на Лудогорец, като възпитаниците на Георги Дерменджиев започнаха да правят доста грешки в средата на терена. В 66-та минута Гелор Канга получи много свободно пространство пред наказателното поле на „орлите“ и със страхотен изстрел от далечно разстояние даде преднина на Звезда.

Домакините все пак намериха сили да отговорят на удара и стигнаха до изравнителен гол, дело на резервата Клаудиу Кешеру в 76-та минута. Централният нападател получи добър пас от Козмин Моци и с точен удар оформи крайното 2:2.

До края на срещата не паднаха повече голове и двата тима оставиха развръзката за реванша в Белград след седмица, като отборът на Цървена Звезда все пак има предимството да е отбелязал два гола на чужд терен.