Росен Животното: Гриша Ганчев ме посети 3-4 пъти, искаше ми съвети за ЦСКА (ВИДЕО)

Тарторът на групировката „Енимълс” и на сектор „Г” – Росен Петров-Животното, който излежава присъда в затвора, даде интервю пред бТВ, в което говори за случващото се в ЦСКА и за взаимоотношенията му с отговорни фактори на „Армията”. Ето какво каза запалянкото на червените:

Колко близки сте с Гриша Ганчев?

- Не съм бил близък с Гриша Ганчев до момента, в който заяви намеренията си да стане собственик на ЦСКА, да го издържа и да го направи този, който всички сме свикнали да го гледаме. А именно най-добрият клуб в България.

След това колко се сближихте? Приятели ли сте?

- Познати. Как може да сме приятели, след като се виждаме веднъж на две седмици или веднъж в седмицата.

Идвал ли е на свиждане той?

- Да, идвал е.

Колко пъти?

- Три, четири.

Наскоро?

- Може би преди месец.

Какво си говорите?

- Само по темата „ЦСКА”. Нищо друго. Наистина, нищо друго.

Какво обсъждате?

- Всички тези неща, които се случват.  Давам му някои съвети как аз виждам нещата.

Как един бизнесмен идва да се консултира с престъпник? С осъден за наркоразпространение...

- Че той да не се консултира с мен за наркоразпространение.  Консултира се за ЦСКА. Идва при мен, защото съм неформален лидер на агитката.

Бизнесмен идва в Казичене на консултация...

- Бизнесмен, но не идва да ме пита за проектите си, а за ЦСКА. Мнението ми, позицията на феновете, позицията на момчетата, които са с мен.

Успявате ли да сте в контакт с феновете?

- Идват ми на свиждане всяка седмица. Постоянно идват момчета при мен.

Какви съвети му дадохте?

- Настоявах да бъде оздравено старото дружество. Г-н Ганчев една година направи всичко по силите си да намери начин да оздрави клуба. Няма такъв начин, за съжаление. Една година ходене по мъките – Параграф 22. Царят дава – падарят не дава! Ще играем в „Б” група, но трябва да картотекираме 6 нови играчи. Добре, ще ги картотекираме. Не, не може да ги картотекираме, защото имаме двегодишна забрана за картотекиране. Е, добре де, как да ги картотекираме, как да играем? Е, де, ама... Какво правим тогава? Ще си играем във „В” група нонстоп?

Какъв е изходът от ситуацията?

- Изходът, който предложих аз, е да се купи на всяка цена марката. Защото това нещо е историята. Това е ЦСКА. ЦСКА не е акционерно дружество, не е АД. ЦСКА е феновете и историята.

Той е готов да инвестира по вашия план и вашите предложения. Така ли?

- Той ще купи марката на ЦСКА. Няма избор.

Вие ли организирахте това посещение на част от агитката, която посрещна премиера пред студиото на бТВ?

- Те се самоорганизираха. Знаех за това нещо, но не е била моя идеята. Г-н Борисов израсна като държавник през последните няколко години.

А откакто даде имотите и активите на Гриша Ганчев, вече...

- Да, защо не. Още по-добре. Какво трябваше да направи Бойко Борисов, премиера. Да каже: „Я си е***е майката всички, искам си 7-те милиона от НАП. Няма да има ЦСКА, затривам ви като клуб, докато не ми се дадат 7-те милиона.”

Добре, само че тези, които стоят зад желанието на Васил Божков да поеме нещата в ЦСКА...

- Да извади веднага 35 милиона, да ги внесе и никой не може да му каже нищо.

Значи Гриша Ганчев обезпечава кредиторите...

- Ще обезпечи. Това, което каза съда. Кой ще извади КЕШ 35 милиона, за да ги раздаде на Тенгариня, Менгариня?! Няма кой да извади.

Значи и Васил Божков, и Гриша Ганчев не вади, но Гриша Ганчев получава активите...

- Да, защото Гриша Ганчев има клуб, има подкрепа на 99% от феновете. Където са феновете, там е отборът. Това е положението. Защо миналата година, на срещата с феновете, не изяви желание да вземе отбора, а заяви: „Правим нов отбор, закриваме старото дружество и тръгваме от „А” окръжна.” Защо тогава неговото мнение беше такова, а 2,3,4 месеца по-късно, след като видя, че Гриша Ганчев иска да прави нещо, нещата се обърнаха на 180 градуса.

Какво е обяснението?

- Ти ми кажи. Дали някой, който седи зад него и има проблем с Гриша Ганчев, прави всичко умишлено? Разделя публиката. Не подозирам никой. Задавам си въпрос дали е така?

Кой му дърпа конците?

- Този въпрос му го задайте на него. Съмнявам се, че на г-н Божков някой дърпа конците, но дали някой политик не му обещава нещо?

Кой е този политик, който може да разпределя порции?

- Кой? Не знам кой.

Не са много хората.

- Бойко Борисов със сигурност не е. Явно.

Кой е по-силен от премиера в държавата?

- Явно някой се опитва да е по-силен и да дестабилизира държавата. Явно някой с тези разделения на феновете, се опитва да постигне нещо. Постигна го в Левски, раздели момчетата там, настрои ги едни срещу други. Усетиха се, но малко късно, че им е** майката. Сега иска и при нас да го направи, но няма да го позволим.

Кой е този човек?

- Не знам и аз това се чудя. Задавам си въпроса постоянно, откакто съм в затвора. Откакто дойде зам. Градския прокурор да ми прави бична проверка. Видиш ли, защото съм много опасен.

Кой дърпа конците на прокуратурата?

- Аз ли да го знам? Аз, дребният квартален наркодилър...

С когото идва да се консултира големият бизнесмен Гриша Ганчев.

- На тема „ЦСКА”. Аз съм болен ЦСКА-р. Животът ми е минал на стадиона.

Сигурна съм, че не сте единственият болен ЦСКА-р.

- Да, но аз съм неформален лидер. Нали се сещаш, че имам някаква тежест. Малко или много ми се чува думата.

И сте информиран. Знаете кой праща градския прокурор...

- Бих ти казал всичко, но ще ми тежи. Зад тази глупост са ангажирани хора на много високо нивои ще ти кажа защо. Не защото някой го интересува глупака от дружба Росен-Животното, дребния наркодилър. Интересува го  г-н Гриша Ганчев – човекът, с когото другият човек има конфронтация. Чевекът, с когото другият човек дели бизнес за милиони и не могат да се разберат. И другият човек дава идеята „Абе, ей, дай да ударим Росен, да го вкараме в затвора. Агитката ще отслабне, няма кой да застане зад Гриша Ганчев, ще го изгоним  от ЦСКА. По този начин ти ще можеш да си го натискаш”.

Тоест, човек от обкръжението на Васил Божков е вдъхновител на това нещо?

- Не. Съвсем различно е. Човек, който сега застава зад Васил Божков и го кара да воюва с Гриша Ганчев. Политик е, но не знам сега дали е депутат. Няма да чуеш името от мен, защото ще ми донесе негативи. Аз съм изкупителна жертва между двама великани в държавата. Наистина великани.