Илиан Илиев избра своите 11 за дербито с Ботев

снимка: БГНЕС

Старши треньорът на "Локомотив" (Пд) Илиан Илиев вече е избистрил напълно титулярния си състав за пловдивското дерби срещу "Ботев" (Пд) тази събота от 19 часа на стадион "Лазур" в Бургас по време на серията от контроли в Турция и родна земя, съобщи "Труд".

Варненецът ще заложи на 11-те, които започнаха в последната контрола срещу "Оборище" (Панагюрище), спечелена с 4:1: Илко Пиргов, Пламен Крумов, Димитър Везалов, Кирил Котев, Иван Горанов, Мартин Райнов, Ванчо Траянов, Веселин Марчев, Симеон Райков, Дани Кики и капитанът Мартин Камбуров. Само травма на някой от тях в оставащите до Битката за Пловдив занимания може да наложи промяна в стартовия състав на "черно-белите", които ще играят срещу "канарчетата" на старта на новия сезон за чест и слава и без премии за победа или реми.

За 3 точки в дербито в "Ботев" ще си поделят петцифрена отборна премия, като от клуба засега крият точния й размер, тъй като до мача сумата може да нарасне. Всички в жълто-черния лагер са оптимисти и прогнозират летящ старт в Първа професионална лига, макар че на практика старши треньорът Николай Костов ще извади срещу "Локо" напълно нов отбор.

Въпреки това Костов има само една дилема за титулярната единадесеторка и тя е свързано с кондиционното състояние на последното ново попълнение - Стенио дос Сантос.

Най-вероятно халфът от Кабо Верде ще бъде предпочетен пред младока Наско Милев и ще започне от първата минута заедно с Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Кристиян Димитров, Крум Стоянов, Серкан Юсеин, Фелипе Бризола, Жоао Пауло, Иван Стоянов и Тодор Неделев.

Взетият под наем от "Майнц-05" халф ще е с капитанската лента в отсъствието на оперирания от скъсани коленни кръстни връзки любимец №1 на феновете на "Ботев" през миналия сезон Лъчезар Балтанов.

Всички в "Локомотив" (Пд) отпразнуваха в понеделник 90-годишния рожден ден на любимия си черно-бял клуб, но тържествата ще продължат и през септември. Навръх Шести септември - Деня на Пловдив и на Съединението на България, "Локо" ще отбележи 90-годишния си юбилей с бенефисен мач на "Лаута" срещу елитен тим от Австрия или Гърция.