(УНИКАЛНО ВИДЕО) Ерик Кантона се предложи за селекционер на Англия по култов начин

снимка: Guliver/Getty Images

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона се предложи за селекционер на Англия с уникална видеокандидатура. "Трите лъва" отпаднаха на осминафиналите на Евро 2016 след загуба от Исландия с 1:2. Това доведе до оставката на Рой Ходжсън, а от Футболната асоциация обявиха, че бъдещия селекционер не е задължително да е англичанин.

Ето как Ерик Кантона се предложи за селекционер на Англия: „Неочаквано излизане от Европа, бързо последвано от оставка. Историята с Англия се повтори в последните няколко дни. Срам, унижение, най-лошият ден в историята... силни думи. Футболната асоциация вече започна да търси новия мениджър за националния отбор, като казват: „Ще търсим най-добрия човек за работата, като не е задължително той да е англичанин". Чух призванието си. Затова днес се самопромотирам и обявявам кандидатурата си.

Обещавам:

Аз, Ерик Кантона, възможният бъдещ мениджър на Англия, обещавам никога да не губя срещу малък замръзнал остров, където вратарят е режисьор, а помощник треньорът е зъболекар.

Аз, Ерик Кантона, бъдещият мениджър на Англия, ще моля футболните богове да спрат проклятието, тегнещо над английския вратар!

Аз, мениджърът на Англия, ще кажа на гиганта Хари Кейн да не изпълнява важните преки свободни удари и корнери, а да иде и да играе с глава! Особено след онзи свободен удар, който изпрати на луната.

Аз, мениджърът на Англия, няма да говоря с ръка на уста по време на мачовете сякаш: пазя голяма тайна от целия свят; все едно рапирам с момчетата; имам остър случай на лош дъх в устата; всичко, изброено досега.

Аз, мениджърът на Англия, ви уверявам, че съм подходящ за работата. Роден съм през 1966-а – годината, в която Англия спечели Световното първенство. За първи и последен път.

Аз, мениджърът на Англия, никога няма да критикувам Уейн Рууни... освен ако не отиде в друг отбор.

Аз, мениджърът на Англия, приемам временно да се откажа от титлата си Крал Ерик за по-скромната Шеф Ерик.

Аз, мениджърът на Англия, ще внеса малко "Je ne sais quoi" в отбора. Не знам точно какво е, но всичко звучи по-добре на френски.

Аз, мениджърът на Англия, ще взема сър Алекс Фъргюсън за свой специален съветник и добрия си приятел Петер Шмайхел за помощник. Така – за същата цена получавате Тинтин и Капитан Хадок!

Затова предлагам референдум – още един:

#CANTOYES – ако ме искате.

#CANTONO – ако по някаква причина не ме искате.

Моето бъдеще и вашето са във вашите ръце“.