Пламен Марков: ЦСКА е жив, но някои фенове няма да го припознаят

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков призна какво е мнението му за тима, часове преди "армейците" да потеглят за лагера си в Австрия.

Бившият треньор на 31-кратните шампиони призна, че за него е важно, че "ЦСКА съществува, ЦСКА е жив", а не дали феновете на тима ще припознаят новото дружество.

"Тръгваме да проведем втория етап от подготовката, тя ще бъде съпътствана с няколко контроли. Отиваме да се подготовим и да стартираме успешно началото на новия сезон", сподели Марков.

Относно официалното завръщане на ЦСКА в А група, Марков коментира: "Нормално е да сме по-спокойни, това бе дълга сага, продължила цяла година. Неизвестността винаги е свързана със съмненията относно бъдещето на какъвто и да е процес, сега нещата са ясни. Вярвам, че стотиците хиляди наши привърженици са доволни, благодарни сме на всички които помогнаха за решаване на бъдещето на ЦСКА. Сега топката е в нас да се подготвим добре и да се представим така, както трябва." 

А относно факта, че част от феновете на ЦСКА не припознават новото дружество като техния ЦСКА, Марков коментира: "Много силно желание имате да коментираме въпроси, които не са реалност. Това са хипотези. Сигурно ще има фенове, които няма да искат поне в началото да припознаят клуба, но така или иначе ЦСКА съществува, ЦСКА е жив, показахме го и миналия сезон с представянето си. Вярваме, че вече в първа професионална лига ще се представяме убедително, така че всички да бъдем доволни."

А ще играе ли ЦСКА на стадион "Българска армия"? "Това не е от моите компетенции, ако има тогава ще говоря. Ние правим ремонт на "Българска армия", той се осъществява с единствено намерение ЦСКА да играе мачовете си от шампионата на стад бг армия. Въпросът е от компетенцията на Министерството на младежта и спорта. С тях трябва да се подпише нов договор. Това е мястото, където ЦСКА винаги е играл от съществуването си."

Марков коментира и дошлото от БФС обяснение, че настоящето дружество има четири титли, спечелени от Литекс "Не ме притеснява. Историята на ЦСКА е в ЦСКА, няма как тя да премине в друг клуб, още повече, че има заяврени намерения от наша страна да се изкупят съответните успехи, за да може клубът да притежава всичко, което е спечелил в годините назад."

Относно напусналия Бьорн Йонсен, Марков уточни: "Това е също въпрос юридически, очакваме го. Той е имал договор с клуба на Литекс, нормално е да продължи договорните си отношения с нас. Нека да видим, ние го очакваме, но решението е негово. Нека не изпадаме в подробности в момента, водят се преговори с други състезатели, като селекцията приключи ще бъдете запознати. Има контроли, в които играчите ще показват своите възможности, чакаме и други попълнения. Селекцията не е приключила."

Марков отказа да коментира заплахата от ръководството на Левски, че "сините" ще напуснат първенството, ако ЦСКА бъде допуснат в него. "Нямам коментар. Въпросът трябва към тях да бъде отнесен, не към нас."

"Селекцията ще е насочена към добри играчи, няма значение дали са българи или чужденци. ЦСКА има нужда от класни играчи. Аз не мисля, че пред ЦСКА може да има друга цел от титла и купа. Видяхте подкрепата от многобройните фенове и всички, обичащи ЦСКА и нашия клуб. А след такава любов не може да има друга цел освен шампионска титла", допълни Марков.