Импотентен Берое се изложи срещу босненски анонимници в Лига Европа

Берое се изложи яко насред Стара Загора на старта на Лига Европа. Тимът на Александър Димитров направи 0:0 срещу босненския Радник (Биелина) в мач от първия квалификационен кръг на втория по сила евротурнир.

Домакините за втора поредна година играят в европейските клубни турнири, но през този сезон с оглед на намаляването на бюджета и големите промени съставът е коренно отслабен.

Срещата започна с изключителен шанс за босненските гости в 4-ата минута. Радник организира доста опасна атака по десния фланг и след нея последва прострелно центриране. Обрадович бе намерен непокрит, но от метър и половина по доста левашки начин прати топката в аут. Няколко минути след това Милисавлевич отправи удар, който обаче рикошира в крак на противников футболист.

В 12-ата минута Алекс Колев стреля хубаво по диагонала, но топката премина покрай вратата. Последваха силни минути за заралии и в 16-ата минута пред тях се откри нов шанс. Божилов засече една топка с глава, но само акробатичната намеса на босненския страж спаси Радник от гол. В следващите минути играта се успокои, но в 33-ата минута Милисавлевич отправи хубав удар, но Лучич улови. До почивката нямаше опасни ситуации пред двете врати. Второто полувреме започна много скучно и без интересни положения.

В 61-ата минута Том пробва късмета си от над 30 метра, но ударът му бе уловен.  Двадесет минути след това пък се наложи Макенджиев да спасява с глава удар на Обрадович и така предотврати гол във вратата си.  

Още няколко добри шанса за гостите бяха пропилени.

Така всичко ще се решава на реванша в Баня Лука, където със сигурност не е най-приятното място за гостуване. Заралии ще берат доста ядове там и трябва да си вземат сериозни поуки от първия мач, за да разчитат на краен успех.

БЕРОЕ:Макенджиев, Пенев, Миланов, Василев, Хубчев, Божилов, Панайотов (55 - Том), Василев (84 - Маркес), Милисавлевич (71 - Дрянов), Почански, Колев