Известни фенове на ЦСКА избухнаха с писмо до държавата: Не на подмяната! Защо обикновените хора да плащат данъци, след като се опрощават 15 милиона дълг

снимка: Facebook / ЦСКА

Известни фенове на ЦСКА се събраха и написаха декларация, която изпратиха до медиите. Любопитно е, че те не желаят засега имената им да бъдат разкривани. Sporta.bg знае кои са те, но ще спази етикета и няма да ги разгласява.

Ето какво пише в декларацията:

До г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България

До г-н Бойко Борисов, министър-председател на Република България

До г-жа Цецка Цачева, председател на НС

До г-н Владислав Горанов, министър на финансите на Република България

До г-н Красен Кралев, министър на младежта и спорта

До г-н Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България

До г-н Борислав Михайлов, президент на БФС

Уважаеми госпожи и господа, обръщаме се към вас с призив за решителна намеса във връзка с опита за заличаване и подмяна на най-успешния български футболен клуб ПФК ЦСКА АД. До този момент огромната част от привържениците на отбора съзнателно не влизаха в открити спорове, изчаквайки развитието свързано с оздравяването на ПФК ЦСКА АД, базирано на закона, морала и историята. Това, което ни провокира да излезем с тази декларация е случилото се в последните 24 часа, а именно допускането на ПФК Литекс Ловеч АД до участие в Първа професионална лига на българското първенство по футбол под името ПФК ЦСКА София ЕАД.

Считаме това за недопустимо предвид внесените планове за оздравяване на ПФК ЦСКА АД, по които още не са се произнесли финансовия министър и българския съд. Допускането на втори клуб с името ЦСКА в българското първенство в конкретната ситуация компрометира полаганите в момента колосални усилия за оздравяване на автентичния клуб и уврежда пряко интересите на кредиторите, сред които е българската държава, както и поставя под съмнение изобщо наличието на законност и справедливост в нашето общество.

Категорично се противопоставяме четирите свещени букви ЦСКА да бъдат поставени редом до печално известни абревиатури като ПЧБ и КТБ. Настояваме за ясен отговор на въпроса задкулисието или закона решават съдбата на най-титулувания български клуб. Ще допусне ли държавата с исканата подмяна на Литекс с ЦСКА да бъде ощетен българския данъкоплатец с 15 млн. лв! И как държавата ще има наглостта да изисква от обикновените хора да бъдат коректни данъкоплатци и да спазват закона.

Привърженици за спасение на ПФК ЦСКА АД и Съпротива на припознаването