Баждеков: Изпълкомът на БФС трябва пак да изхвърли ЦСКА от елита

снимка: Булфото

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков коментира пред медиите получаването на лиценз на новосформираното дружество на ЦСКА, което получи лиценз за елита.

"Ние държим Изпълкомът да санкционира тези решения, които от вчера се появиха. Изпълкомът да застане с авторитет като представляващ футболния съюз", заяви финансовия директор на Левски.

Баждеков днес бе на Централни софийски гробища за поклонението по повод 45-та годишнина от смъртта на футболните легенди Георги Аспарухов и Никола Котков. 

"Емоции, които ни карат да си спомняме за тези велики мъже, за тези българи, за тези спортисти. За Гунди като символ на левскарската общност. Човек, който е символ на доброта, на спортсменство, на честност и на велик футболист. Щом тук толкова хора се събират от най-различни поколения, значи никой не е забравил това, което са направили Георги Аспарухов и Никола Котков. Опитваме се да пазим най-вече коректността, спортсменството и честността, което, за съжаление, трудно в нашето общество може да го изпълняваш, защото трябва да се съобразяваш и с други правила, за съжаление", сподели Баждеков след отслужването на заупокойната молитва.

Директорът на "сините" коментира и вчерашното решение на БФС относно ЦСКА София. 

"Ние в нашата позиция, която изразихме преди известно време, твърдо заявихме, че не сме съгласни с това, което се случва, но явно, че нещата се случват, за съжаление, така че не мога да коментирам. Тези въпроси трябва да ги отправите към хората, които са взели тези решения и за съжаление, ние държим Изпълкомът да санкционира тези решения, които от вчера се появиха. Изпълкомът да застане с авторитет като представляващ футболния съюз, а не комисии, които не искам да подценявам, но те са специализирани за конкретни и определени неща. Ако това се приема и се санкционира от Изпълкома, това вече е друго като позиция", каза той.

"Трудно ми е да вземем отношение и позиция, при положение, че днес имаме Управителен съвет, на който може би ще обсъждаме този въпрос. Ако се прецени, ще излезем с поредната позиция, но за съжаление, никой не се съобразява с нас и само може би крайни действия биха накарали някои хора да се замислят какво правят в момента. Както се поставиха крайни и безапелационни условия, считайте, че ние изпадаме в много неравностойна ситуация, в положението, в което се намира и Левски, и другите клубове, които изпълняват всичките си ангажименти, докато се видя, че може и да не се случва това. Ще изчакаме да видим какво в крайна сметка ще се реши и тогава Левски ще иска и за него да се подходи по същия начин. Не е справедливо и не е спортсменско", допълни Баждеков.