"Самолетчето" е новият треньор на Милан

снимка: БТА/AP

Винченцо Монтела е името на новият треньор на Милан. Бившият наставник на Сампдория подписа за 2 години , като росонерите ще трябва да платят 1.5 милиона евро неустойка на предишния му отбор.

"Самолетчето" както е известен от футболните си години е 6-тия треньор на Милан в последните 2 години. Интересното в случая е че явно в италианския гранд харесват да взимат кадри от Сампдория, преди това наставник бе Синиша Михайлович също преминал през "моряците".

Въпреки кошмарните 4 години за росонерите, ръководителите на отбора в лицето на Берлускони и Галиани, отново решиха да заложат на неопитен наставник без никакви постижения. Според последните информации президента на тима Берлускони е пред продаване на акциите си в Милан, като избора на Монтела е бил съгласуван с бъдещите собственици на 7-кратния шампион на Европа.

Като бъдещи попълния на миланския гранд се смятат Ромело Лукако, Роберто Сориано, Пяка, Ляич . Дали тези футболисти ще са достатъчно добри за издигането на спящия гигант ще разберем в следващия сезон.