ОФИЦИАЛНО: Ботев е в ръцете на нов бос, който притежава 60 процента от клуба

Ботев (Пд) официално има нов собственик. Това е петролният бос Георги Самуилов. Sporta.bg бе ПЪРВАТА медия, която преди повече от половин година информира, че именно Самуилов ще придобии акциите на "канарчетата". Днес това се случи - вече и законно.

Преди повече от месец на нарочна пресконференция Румен Чандъров и Георги Самуилов обявиха, че ще вземат акциите на клуба и спазиха обещанието си. двамата от доста време издържат "жълто-черните", без да са официални собственици.

Голямата изненада е, че Румен Чандъров, който се считаше за основния двигател в Ботев не притежава контролния пакет акции. 60 процента от тях са в ръцете на Георги Самуилов чрез фирма "ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪНТ", която бе обявена като нов собственик на 6000 акции на "жълто-черния" клуб. Дружеството е еднолична собственост на петролния бос, като той е и нейн управител. Това показа справка на Sporta.bg в Търговския регистър.

Фирмата е новоучредена и е със учредителен акт от 10.06.2016 г.

Все пак се очаква Чандъров да взима решенията в клуба и да има тежката дума в Коматево, макар че официално неговият съдружник е новия бос на Ботев. Двамата ще работят в екип, а силния човек в клуба ще е Ангел палийски, който и досега водеше бащина дружина.

ЕТО ГО СЪОБЩЕНИЕТО, С КОЕТО ОТ БОТЕВ ОБЯВИХА ПРОМЯНАТА В СОБСТВЕНОСТТА И НОВИ СЪВЕТ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА БОТЕВ:

На проведено Общо събрание на акционерите на ПФК "Ботев" АД бяха гласувани промени в състава на Съвета на директорите (СД) в Клуба. След извършените промени съставът на СД е:

Ангел Палийски – председател на СД

Димитър Радев – член на СД

Божидар Брънгов – член на СД

Промените са вписани в Търговския регистър.

Същевременно на 20.06.2016 г. бяха извършени промени в собствеността на дружеството, като 60% от капитала (6000 акции) са придобити от "Еф Ес Мениджмънт" ЕООД.

Промените са вписани в книгата на поименните акционери на дружеството.