Мощна Италия детронира Испания, Европа ще има своя нов господар

галерия:

снимка: uefa.com

Вдъхновена Италия подчини Испания с победа 2:0 в осминафинал на Евро 2016 и детронира еврошампиона. "Скуадрата" изнесе класна продукция и през по-голямата част от времето беше господар на терена. 

След няколко пропуска - в 33-ата минута Джорджо Киелини попадна в прегръдките на своите съотборници. Защитникът бе най-съобразителен след един фаул и отбита от Де Хеа топка. Той не се затрудни и от 2 метра на празна врата даде аванс на тима от Ботуша.

През втората част Италия отново бе по-адекватния отбор и имаше удобни шансове да удвои. Това не се случи и Испания натисна в последните 20 минути. 

Вместо да се затвори обаче Италия контраатакуваше опасно. Така в 90-ата минута Грационо Пеле заби втори гол отблизо и сложи точка на спора.

Така на Ботуша празнуват, защото Италия си отмъсти по-сладък начин на Испания, която на финала на миналото европейско първенство спечели титлата именно след бой над днешния си съперник.

на Иберийския полуостров пък трябва сериозно да се замислят за нов треньор, защото си личи, че Висенте дел Боске вече е изчерпан за "Ла Фурия". както и няколко по-възрастни играчи на тима.

Sporta.bg проследи срещата минута по минута!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-КРАЙ НА МАЧА - ИТАЛИЯ ДЕТРОНИРА ИСПАНИЯ И СИ ОТМЪСТИ ЗА ПОСЛЕДНИТЯ НЯКОЛКО ЗАГУБИ НА ГОЛЕМИ ПЪРВЕНСТВА!

-ГООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ - Грационо Пеле класира Италия на четвъртфинал след гол в 90-ата минута.

-77-а минута. Супер изпълнение на Андрес Иниеста. Ветеранът заби стахотно воле извън наказателното поле към Буфон. Опитният страж обаче бе в обсега на топката и изби.

72-а минута - Серхио рамос бе близо до гол, след като в типичен стил скочи и с глава отправи мощен удар!

- Класна акция на "Ла фурия" в 70-ата минута завърши с изстрел покрай дясната странична греда!

-Испания наложи териториален превес, но до края остават само 30 минути!

4158255

-Блестяща атака на Италия в 55-ата минута! Едер бе изведен сам срещу Де Хеа с пета - ударът на бразилеца с италиански паспорт обаче бе отразен и интригата остава!

- Мощен старт и на двата тима - както през първата част! Италия търси втори гол, а Испания няма никакво намерение да се примирява!

-Начало на второто полувреме!

-КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ! 1:0

- Давид Силва също имаше шанс да стреля от фаул от добра позиция. Нямаше проблеми за Буфон.

-ГООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ за Италия! Джорджо Киелини бележи в 33-ата минута! беше отсъден пряк свободен удар за Италия на 22 метра фронтално от вратата. Последва мощен удар в ъгъла на Де Хеа, който изби, но доста нескопосано и при последвалото меле Джорджо Киелини отбеляза отблизо на празна врата. 

-Около 25-ата минута "Ла фурия" все пак поуспокои играта и вече играчите на Висенте Дело Боске си подават топката в обичайния за тях стил - тики-така.

-Актуалният еврошампион Испания не знае къде се намира. Италия напада устремно!

4158251

- Джакерини нацели гредата със страхотна задна ножица в 11-ата минута. Реферът Джунейт Чакър обаче свирна опасна игра на италианеца и дори топката да беше навестила мрежата - гол нямаше да бъде зачетен.

-9-а минута - уникален шанс за Италия! След центриране от фаул играч на "Скуадрата" се извиси и от 5 метра стреля силно с глава. Де Хеа изби със сетни сили в корнер!

4158252

-Двуостро начало и за двата тима. без да губят време в тактика - те се хвърлиха във вихрени атаки. До момента обаче няма чисти положения.

- Старт на мегадербито на "Стад дьо Франс"!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

От 19.00 на Евро 2016 днес стартира очакваният с огромен интерес сблъсък Италия-Испания. двата тима ще мерят сили още на осминафинал в повторение на финала от шампионата на Стария континент през 2012. Sporta.bg ще проследи Битката на гигантите на живо!

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ТОЗИ ЛИНК:

http://tv.bnt.bg/bnt1/16x9/

СЪСТАВИТЕ:

ИТАЛИЯ: Буфон; Бардзали, Бонучи, Киелини; Флоренци, Пароло, Де Роси, Джакерини, Де Шилио; Пеле, Едер

ИСПАНИЯ: Де Хеа; Хуанфран, Пике, Рамос, Алба; Фабрегас, Бускетс, Иниеста; Силва, Мората, Нолито

4158250

Букмейкърите определят шансовете на "Ла фурия" за успех в редовното време за много по-големи. Ставката за такъв вариант е 2,15. равенството се оценява на 2,90, а победа за Италия в 90 минути се приема с коефициент от 4,60(става дума за осреднени цифри).

Италия започна турнира не като фаворит, но противно на очакванията още след първите два мача в груповата фаза се класира напред в турнира. Испания от своя страна загуби първото място в групата си от Хърватия и така попадна в "потока на смъртта", където са всички изявени фаворити.

4158249

Апенинците нямат победа над Испания в официален мач от далечната 1994 година. Освен поражението на финала през 2012 година, "адзурите" бяха отстранени от иберийците и на Евро 2008 с дузпи в срещата на 1/4-финала.

Преди това обаче Италия имаше дълъг период на доминация над Испания, като в продължение на 74 години нямаше загуба от този противник в официален двубой.

 

4158244Подозрителен пакет бе открит в близост до „Стад дьо Франс“ в парижкото предградие Сен-Дени, където трябва да се играе мачът. На този етап няма информация стартът му да се отлага.

Полицията във Франция е в постоянна готовност да реагира при евентуални терористични атаки след актовете на насилие в Париж през ноември миналата година и в Брюксел по-рано през тази.