Италия готви болезнена вендета за европейския шампион

снимка: БТА
Италия - Испания е гвоздеят в осминафиналната фаза на Евро 2016. На „Стад дьо Франс“ един срещу друг ще се изправят последните два финалиста на еврофинали. През 2012 година именно „Ла фурия“ грабна трофея за втори пореден път след разгром над „адзурите“ с 4:0. Тимът на Антонио Конте още помни и болезненото отпадане от Евро 2008, дошло отново от иберийците, но този път след изпълнение на дузпи.

Сега съдбата дава шанс на „сините“ за своеобразна вендета срещу действащия европейски шампион. Шестима са играчите на „адзурите“, които участваха в злополучния финал преди 4 години. Трима от тях пък изграждат отбраната на тима в лицето на Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леандро Бонучи, а към тях може да се причисли и стражът и капитан на тима Джанлуиджи Буфон. Карето от „Ювентус“ познава отлично и голмайстора на съперника Алваро Мората от съвместния им престой в Торино.

„Предупредиха ме да нося каска в мача - призна нападателят на Испания по адрес на своите съотборници в „Юве“ - Но Киелини ми каза също така, че имаме добър отбор и трудно ще ни победят. Италия също е добър отбор, а най-силното им звено е защитата, която играе заедно от дълго време.

"Срещу тях е трудно да се вкарват голове и трудно се създават положения - обясни на свой ред бранителят Жорди Алба. - Това е отбор, който е добре подреден."

На свой ред селекционерът на Испания Висенте дел Боске даде да се разбере, че множеството критики по адрес на тима влияят на настроението в съблекалнята.

„Не мен ми е безразлично дали ще говорят срещу мен - коментира опитният специалист. - Но за селекцията?! Създава се вътрешно неприятно усещане, или по-точно тъга. Това е думата. Напрежение и тъга“.

В състава на „адзурите“ се завръща Буфон, който пропусна последния мач на тима с Ейре поради настинка. За сметка на опитния страж извън сметките на Конте остава Антонио Кандрева поради разтежение.

"Труд"