Германия записа лесна победа над Словакия и продължава уверено (ВИДЕО+СНИМКИ)

галерия:

снимка: uefa.com

Отборът на Германия постигна най-лесната си победа от началото на Европейското първенство във Франция, след като се наложи с категоричното 3:0 над Словакия на 1/8-финалите.

Джером Боатенг, Марио Гомес и Юлиан Дракслер се разписаха за световните шампиони, които в следващата фаза очакват победителя от двойката Испания - Италия.


7' - Кедира стреля с глава, но ударът му бе избит от стража на Словакия.

8' - Германия повежда в резултата! Боатенг реализира, след лошо изчистване на топката. Бранителят засече топката от воле и не остави шансове на Козачик - 1:0 за Германия!

13' - Дузпа за Германия, след нарушение на Мартин Шкъртел. Месут Йозил се нагърби с изпълнението, но Козачик отрази.

24' - Месут Йозил прави втори пропуск в срещата, след като при центриране от ляво топката падна на крака му, но ударът му от ждроп премина на сантиметри от страничната греда.

41' - Първа опасност пред вратата на Мануел Нойер. Пекарик центрира от дясно към Куцка, като топката кацна точно на главата на нападателя, но ударът му бе в обсега на капитана на Германия и той изби в корнер.

43' - Всичко в срещата бе почти решено, след като резултатът набъбна до 2:0. Юлиан Дракслер проби по левия фланг и нахлу в наказателното поле, след което подаде към Марио Гомес, който изпревари защитник в синьо и заби кълбото във вратата на Словакия.

48' - Втора опасност пред Нойер. След добра атака на словаците, топката се озова в Хамшик, който комбинира с Куцка, но шутът на играча на Милан попадна право в ръцете на германския страж.

4158197

62' - Центриране от корнер бе насочено към Хумелс, който обаче не успя да насочи топката към вратата. Тя попадна на крака на Дракслер, който с удар от въздуха направи резултата 3:0.

Преди мача 

Един от най-големите фавотирте във Франция, Германия продължава похода си към трофея, а на пътя им застава отборът на Словакия.

В предварителните групи играчите на Йоахим Льов постигнаха две победи - 2:0 срещу Украйна и 1:0 срещу Северна Ирландия и едно равенство - 0:0 с Полша, като освен това все още не са допускали гол на шампионата на Стария континент.

4158185

Словакия от своя страна стартираха със загуба 2:1 от Уелс, след което дойде победата с 2:1 над Русия и накрая 0:0 с Англия, което им стигна да се класират за тази фаза като един от четирите най-добри трети отбора на първенството.

4158184

Състави

Германия: Нойер, Хектор, Хумелс, Боатенг, Кимих, Кедира, Кроос, Йозил, Дракслер, Мюлер и Гомес.

Словакия: Козачик, Пекарик, Скъртел, Дурица, Гьомбер, Хросовски, Шкриняр, Хамшик, Куцка, Вайс, Дуриш.