Петев жали играчите: Вместо да почиват, трябва да ходят на лагер

снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев е доволен от желанието за успех, което играчите демонстрират в последните дни. Тази сутрин "трикольоите" отлетяха за Япония и ще участват на турнира "Кирин къп" заедно с домакините, Босна и Херцеговина и Дания. Това е второ участие на българите на този турнир, като сега Петев се надява нашите да спечелят трофея макар и лишени от доста основни единици.

"Няма промени в състава. Групата от последните два дни заминава и няма промени. Доволен съм от хората, които тренират, макар да има и такива - дошли в последния момент. Остават ни две тренировки, които да направим там. Тогава ще съм наясно кои 11 ще започнат първия мач", заяви Петев.

"Краят на сезона, когато е време за почивка, на никого не е приятно да бъде в лагерна обстановка. Но такава е нашата професия и ние трябва да защитаваме честта на нашата Родина, добави селекционерът.

Футболистите от националния тим на България по футбол отлетяха рано тази сутрин за Япония, където от 3 до 7 юни ще участват на авторитетния турнир. На летището в последния момент се присъедини и натурализираният бразилец Марселиньо.

След отпадането на Владислав Стоянов и Александър Тонев, които бяха заменени от Пламен Илиев и Спас Делев, други промени в състава не бяха направени.

Иначе снощи националният отбор на България проведе последната си тренировка преди отпътуването за Япония, където ще вземе участие в международния турнир "Kirin Cup" 2016. В заниманието на стадион "Васил Левски" взеха участие всички повикани в групата, с излючение на Симеон Славчев, който тренира на облекчен режим, поради лека травма.

На 3 юни, тимът на Ивайло Петев се изправя срещу домакините от Япония. Срещата е от 13:40 часа, българско време и ще се проведе на стадион "Toyota" в Нагоя. Четири дни по-късно, националите ще срещнат в Осака един измежду отборите на Дания или Босна и Херцеговина.