Ботев реже бюджета

Ботев Пловдив ще нама­ли бюджета си за новия се­зон, разбра "Тема Спорт". Основната причина за реду­циране на средствата е довършването на строежа на стадион "Христо Бо­тев". Както е известно, той бе замразен след фали­та на КТБ на бившия собственик на клуба Цве­тан Василев през лятото на 2014-а, като така и не бе подновяван.

Преди две седмици при представянето на новите акционери Румен Чандьров и Георги Самуилов двамата обявиха, че именно стро­ежът на "Колежа" ще бъде приоритет номер едно пред клуба. С цел осигуряване на нуж­ните средства за това се налага в Коматево да затег­нат коланите през идния се­зон.

Предстои и намаляване на заплатите на играчите. Това е и основната причина голяма част от футболис­тите с изтичащи договори да не ги подновят. Очаква се таванът на възнагражденията да е 5000 лева. Той е намален с 1000 лева.

5 бона ще получават Йордан Христов и Лъчезар Балтанов. Първият трябва да поднови контракта си до няколко дни. Вече стана ясно, че Орлин Старокин, Даниел Златков, Грегъри Нелсън и др. от ключовите играчи няма да останат.

Веднъж вече бюджетът на Ботев бе намаляван, ка­то това се случи именно през лятото на 2014 годи­на, когато клубът бе на ръ­ба на оцеляването. Ръководството на канар­четата очаква помощ от общината за довършване­то на стадион "Христо Бо­тев".