Ясна е компанията на Лудогорец за Шампионска лига - вижте кои са трудните съперници

снимка: БГНЕС

Ясни са вече всички възмож­ни съперници на Лудогорец в пресявките на Шампионска­та лига това лято без един. В неделя вечер Дачия и Шериф ще определят шампиона на Молдова в директен мач на стадион "Зимбру".

Ако Дачия ликува, ще бъде сред потен­циалните опоненти на разградчани. Ако го стори Шериф, то сред непоставените вли­за уелският първенец ТНС.  Както е известно, Лудого­рец ще бъде сред фаворити­те във втория и третия кв. кръг, а в плейофите - не.

Капризът на жребия може да му прати лесен и труден път към второ участие в гру­пите на ШЛ. Сред най-желаните опоненти на старта ще са андорският Санта Колома, естонският Флора, малтийс­кият Ла Валета и люксембур­гският Дюделанж.

Далеч по-трудно ще е срещу шведския Норкьопинг и унгарския Фере­нцварош, а Апоел Беер Шева и Олимпия Любляна също са ко­варни съперници. В третия кръг албанският Шкендербеу u исландският Хафнарфьордур са най-приемливите варианти, а сред по-сложните са - Розен­борг, Цървена звезда, Астана и Астра Гюргево.

В плейофите има един непо­силен съперник като Олимпиакос, а с другите разградчани могат да се сборят. Виктория Пилзен изглежда голям залък, но пък РБ Залцбург никога не е вли­зал в групите на ШЛ, Селтик бележи регрес с всяка година, а АПОЕЛ бе елиминиран от Ас­тана на тази фаза миналия ав­густ.

Отпадане в плейофите праща директно в групите на Лига Европа, а провал в тре­тия кв. кръг - в плейофите за груповата фаза на ЛЕ, припомня "Тема:Спорт".