В Левски се страхуват от връщането на ЦСКА в А група

снимка: БГНЕС

Финансовият директор на Левски Констанин Баждеков изрази притеснението си, че ЦСКА може да бъде върнат в А група по административен път. Според него всячески се търси компромис „червените“ да бъдат отново с елитен статут, което очевидно не се харесва на управата в Левски.

"ЦСКА не ги коментираме и няма да ги коментираме, защото те в момента са с неизяснена структура. Не знам под каква форма могат да кандидатстват за лицензиране в първенството. Усещах, че ще им се прави компромис, дано не съм бил прав."

"За Левски е много важно какъв ще е форматът за новия сезон, кой ще вземе лиценз съгласно действащите закони в България. Важно ни е да знаем каква ще е групата, за да можем да си направим организация за карти, билети за следващата кампания."

"Мачовете почват след почти един месец. Трябва да сме наясно, а няма нищо конкретно. Нека видим какви са резултатите от проучването, ние сме си дали предложение, не знам дали ще го отчетат. Дано разумът надделее и започнат да се спазват законите и наредбите за лицензиране. Само с компромиси не може да се продължава напред", коментира Баждеков.

Той говори малко след полагането на венци и букети на могилката пред 22-ра гимназия в София, където е основан клубът и където днес десетки фенове се стекоха да почетат 102-ия рожден ден на Левски.