Милан усилено се стреми да пропусне Европа и този сезон (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Милан направи зрелищно равенство 3:3 с гостуващия Фрозиноне в среща от 36-ия кръг на Серия А и застраши сериозно шансовете си да се класира за европейските клубни турнири. Двубоят на „росонерите” бе изключително приятен за окото на неутралния зрител, защото домакините изоставаха с 0:2 и 1:3, преди да стигнат до равенството с дузпа (втора за тях в мача) в 92-ата минута.

Феновете на Милан обаче с ужас установиха, че спечелената само една точка увеличи актива на тима на 54, а в същото време Сасуоло надви с 1:0 у дома си Верона и събра 55, с което измести „дяволите” от шестото място.

При положение, че финалът за Купата на Италия ще се изиграе между Милан и Ювентус, евентуален неуспех на „росонерите” в него ще даде евроквота за шестия в Серия А, но това вече не е тимът на Кристиан Броки.

Паганини изведе Фрозиноне (без Александър Тонев в състава си) напред в резултата още във втората минута, а в 44-ата Крагъл покачи на 0:2. Марио Балотели изпусна дузпа в 48-ата минута, но в 50-ата все пак Карлос Бака намали изоставането на домакините.

В 55-ата обаче Диониси възстанови двата гола аванс на Фрозиноне, като едва в 74-ата Антонели се разписа за 2:3. В 92-ата Милан заслужи втора дузпа и този път с нея се нагърби резервата Жереми Менез, който не сбърка и оформи крайното 3:3.

Фрозиноне остава предпоследен в класирането с 31 точки и все пак запази минимални шансове за оставане в елита, след като намиращият се над чертата Палермо има 35, а 18-ият Карпи също е с толкова точки. Единственият изпаднал е Верона (27).


All Goals HD - AC Milan 3-3 Frosinone - 01-05...by FootballLiveGoals