Славия попари Берое в края и още мечтае за топ 3

снимка: beroe.bg

Славия попари Берое в последните секунди и се добра до равенство 1:1 в пряк дуел за третото място в класирането в среща от 31-ия кръг в Стара Загора. Последният двубой от кръга се оказа изпълнен с достатъчно голови положения, най-вече за домакините, които обаче материализираха само едно от тях и могат да съжаляват, че победата им се изплъзна.

В 20-ата минута Станислав Костов проби по крилото и намери на точката за дузпа непокрития Георги Божилов, който с премерен изстрел реализира втория си гол за сезона – 1:0.

До края на полувремето Берое още поне на три пъти се добра до изгодни ситуации за гол, а Славия имаше едно-единствено сериозно положение, макар и стопроцентово. Костов върна невнимателно назад и изведе Ивайло Димитров сам срещу вратаря, но последният пропусна.

След почивката темпото поспадна, а Божилов направи поредния си пропуск. Постепенно с приближаване на края на мача гостите упражниха натиск, макар че не се виждаше как ще разпечатат вратата на Берое.

В 88-ата минута Абут Омар предостави топката по отличен начин в наказателното поле и Борислав Балджийски с глава се разписа за крайното 1:1.

Берое остава на трета позиция с 44 точки, а Славия е четвърти с 40, като до края на сезона има още пет кръга.