Бейл продължи изумителния рейд на Реал към титлата (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Макар и с обезкървен авангард, Реал Мадрид постигна изключително важна (и впечатляваща) 10-та поредна победа в Примера дивисион, с която продължи да се бори за титлата и да притиска намиращите се (поне преди изиграването на всички мачове от 36-ия кръг) пред него Барселона и Атлетико (Мадрид).

„Кралския клуб“ спечели най-трудната си визита от оставащите срещи до края на сезона, като надви с 1:0 Реал Сосиедад на „Аноета“. В отсъствието на контузените Кристиано Роналдо и Карим Бензема, големият герой за „белия балет“ бе другата суперзвезда от нападението – Гарет Бейл.

Именно уелсецът реализира единственото попадение в двубоя, след като бе точен в 80-ата минута и напълно оправда риска на Зинедин Зидан да го включи в състава, въпреки че и той имаше леки физически проблеми и не бе ясно напълно дали може да играе.

На мястото на Бензема в средата на нападението се включи Борха Майорал, а отляво бе Лукас, като в центъра на халфовата линия оперираше Карлос Касемиро. Голямата надежда на мадридчани е Бензема и Роналдо да бъдат на линия следващата седмица за реванша от Шампионска лига с Манчестър Сити.

С фамозния си рейд от 10 поредни победи Реал Мадрид вече събра 84 точки и поне временно оглавява класирането, но Барселона и Атлетико (с по 82 пункта) още не са изиграли срещите си от 36-ия рунд.

В събота от 21:30 часа Барселона гостува на Бетис, а от 19:15 Атлетико приема Райо Вайекано.

Реал Сосиедад продължава без успех във вече четвърти последователен мач, като е 12-ти с 42 пункта – далеч от зоната на изпадащите и без шанс за място в топ 7 и участие в Европа.