Байерн спести сили и се провали, Дортмунд още мечтае за титла (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Изцяло в експериментален състав Байерн (Мюнхен) не можа да си осигури предсрочно титлата в германската Бундеслига, след като игра твърде предпазливо и стигна само до равенство 1:1 като домакин на Борусия (Мюнхенгладбах).

Така 2 кръга преди края на сезона баварците имат пет точки аванс на върха пред Борусия (Дортмунд), който по същото време смаза с 5:1 гостуващия Волфсбург. Байерн си остава на върха с 82 пункта, „жълто-черните“ са втори със 77, а Байер (Леверкузен) е трети с 54 и мач по-малко.

Мачът на „Алианц Арина“ бе важен и за Борусия (М), които се борят неистово за четвъртото място в класирането, даващо право на участие в плейофите на Шампионска лига. Активът им е 49 – колкото е и на петия Херта, но столичани гостуват по-късно днес на Леверкузен, като ще се опитат да прекратят слабото си представяне (три загуби и един хикс в последните 4 кръга).

Гуардиола излезе с впечатляващо експериментален състав: Нойер, Ташчъ, Боатенг, Бенатиа, Рафиня, Роде, Кимих, Бернат, Гьотце, Мюлер и Коман, оставяйки на пейката суперзвезди като Видал, Левандовски, Алаба, Тиаго и Дъглас Коста.

Още в шестата минута баварците се възползваха от слабата форма на Мьонхенгладбах при защита на статични положения. Кимих центрира от корнер, а Мюлер с глава прати кълбото към вратата и след неубедителна намеса най-ниският вратар в Бундеслигата Ян Зомер допусна топката да се оплете в мрежата му, а гостите инкасираха 18-то попадение след статично положение.

Байерн обаче рязко свали темпото и бе видно, че просто предпочита да запази минималния си аванс и да си осигури титлата два кръга преди края, както и да съхрани силите на големите си зведи. Тиаго, Коста и Алаба се появиха след почивката, но в 72-ата минута Хан възстанови равенството.

Така Мьонхенгладбах завърза битката за топ 4, като остави шансове и на Дортмунд да развали празника на баварците.


All Goals & Hightliht - Bayern Munich 1-1...by football3live

Шинджи Кагава откри в седмата минута резултата за „жълто-черните“, а в деветата Адриан Рамос покачи на 2:0. Марко Ройс направи 3:0 в 59-ата, а Пиер-Емерик Обамеянг в 77-ата и 78-ата се разписа на два пъти за 5:0. Крайния резултат оформи Андре Шюрле в 86-ата.


Borussia Dortmund 5-1 Wolfsburg HD All Goals...by fantasticfootball