Стойчо Стоев се закани на Лудогорец и изчетка своя Левски

снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Стойчо Стоев посочи, че отборът бележи напредък в играта си.

„След победите в контролите в Турция самочувствието ни порасна, играчите са по-уверени. Това помага за представянето им. Рано е да кажа дали Венцислав Христов и Джъстин Менголо ще са титуляри в първия пролетен кръг срещу Лудогорец. Те не са в игровото състояние, в което ми се иска. Предполагам, че и двамата ще вземат участие в мача. Надявам се в защитен план да сме се стиковали добре по време на подготовката, тъй като през есента в дефанзивен план стояхме добре, а имахме проблеми в офанзивен. Сега може би се създава равновесие, при това добро, за да може и отборът да изпитва удоволствие от футбола. Когато вкарваш голове, първо си по-спокоен в защита, а това ти дава по-голямо самочувствие, че ще се справиш с който и да било противник. Оптимист съм за гостуването в Разград, но и реалист. Твърде рано е да се говори за това дали със селекцията сме се доближили до съперника ни. Средствата, които ние използвахме, са само частичка от това, което използва Лудогорец. Но се надявам във времето да подсилваме линиите, където имаме слабости, и да дойде моментът, в който не само ще достигнем Лудогорец, но и ще го превишим като качество", отбеляза треньорът пред „Тема спорт“. 

„Аз съм обективен - знам, че имаме слабости, които в равностоен мач може да се използват от противника ни. Но и Лудогорец има слабости. Забелязах такива, въпреки че те са отбор, който вече пет години играе заедно, изграден състав са", посочи Стоев.

„Този Левски е по-различен, с по-различен типаж футболисти, които се доближават повече до вижданията ми за дадени постове. Преди година ситуацията бе различна. Сега състезателите, които взимам, са спрямо моите виждания за развитие на клуба. Имаше футболисти, които искахме да вземем, но се оказаха скъпи. Но и тези, които привлякохме, ще дадат нужното ниво за Левски".