Ливърпул се провали в ФА къп след тежки 120 минути /ВИДЕО/

снимка: БГНЕС/EPA

Ливърпул отпадна драматично от 4-ия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия (ФА къп), след като отстъпи с 1:2 след продължения на Уест Хам в преиграването на един от най-любопитните дуели на 1/16-финалите.

След 0:0 на „Анфлийд“ двата тима със сигурност предложиха доста по-емоционален и стойностен двубой, в който домакините триумфираха с попадение в 121-ата минута на италианския национал Анджело Обона.

Антонио откри резултата в полза на „чуковете“ в 45-ата минута, но само три след почивката Филипе Коутиньо с красиво попадение от пряк свободен удар изравни на 1:1. Именно на негово място в 59-ата влезе Даниел Стъридж, който направи завръщане след контузия, получена на 6 декември при 2:2 със Съндърланд, когато бе неизползвана резерва.

В 121-ата минута обаче Обона се възползва от подаване на откритието на сезона за Уест Хам – Дмитри Пайе – за да направи съвсем тъжен мача на завръщането на Стъридж, а и за феновете на мърсисайдци.

За пети път в последните осем години Уест Хам се класира за 5-ия кръг в турнира за ФА къп, докато за Ливърпул остава да се бори за отличието в Купата на лигата, където му предстои финал с Манчестър Сити.

Уест Хам ще срещне Блекбърн Роувърс в следващата фаза, а останалите двойки са Борнемут – Евертън, Рединг – Питърбъро/Уест Бромич Албиън (2:2 в първия мач), Арсенал – Хъл Сити, Тотнъм – Кристъл Палас, Шрюсбъри – Манчестър Юнайтед, Уотфорд – Лийдс и Челси – Манчестър Сити.


All Goals HD - West Ham 2-1 Liverpool - 09-02...by laligaandmore