Раниери пак отказа да коментира титлата: Просто се наслаждаваме на момента

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери заяви, че неговият тим се наслаждава изключително много на играта си в момента. Големият хит във Висшата лига продължи похода си към това да запише едно от най-великите постижения в историята на спорта. През уикенда „лисиците” разбиха с 3:1 един от считаните за основни фаворити за титлата Манчестър Сити и то на неговия „Етихад”, с което направиха поредната крачка към „немислимото”.

„Наслаждаваме се на момента. Трябва да продължим да играем по този начин, със същия дух, който показваме в двубоите. Тогава резултатите няма да са важни, защото ако играем добре, то аз ще бъда много доволен”, заяви Раниери.

След 25 изиграни кръга Лестър продължава да води в класирането с актив от 53 точки на пет от Тотнъм и Арсенал. Именно "артилеристите" са следващия съперник на "лисиците", като двубоят помежду им е тази неделя, 14 февруари, на стадион "Емиратс" в Лондон.

„Разбираемо е, че с представянето си до момента поставяме големите клубове под сериозно напрежение. Това обаче не е мой проблем. При нас напрежението бе в началото на сезона, защото тогава нашата цел бе да запазим мястото си във Висшата лига. Сега обаче то е върху онези отбори, които похарчиха милиони, за да триумфират в Премиършип и Шампионската лига”, допълни още италианският специалист.