Ливърпул продава стъкления Стъридж, инвестира парите в играч на Стоук

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Нюкасъл е готов да предложи повече от шокираща оферта на Ливърпул за нападателя Даниел Стъридж, пише "Дейли Стар".

През този сезон бившият играч на Челси има едва два гола, а през по-голямата част от сезона бе далеч от терена заради множество контузии, които го измъчват. 

Има голяма вероятност през лятото Стъридж да напусне "Анфийлд" въпреки силните два сезона, които изигра преди този. Той е недоволен от постоянните критики по негов адрес от феновете на тима и се чувства обиден.

Според "Дейли Стар" ръководството на "свраките" е готово да отдели 30 милиона паунда за Стъридж, като от мърсисайдския тим едва ли ще се замислят дълго.

Именно част от тази сума ще бъде използвана за привличането на нов атакуващ футболист. Той е добре познат на всички фенове на английски фубол, след като през този сезон се представя отлично с екипа на Стоук Сити. Марко Арнаутович е еднакво добър както на върха на атаката, така и по крилото и през този сезон има 8 гола и 9 асистенции, като често приковава вниманието с интересните си отигравания.

В момента Арнаутович още не знае какво е бъдещето му и "червените" могат да се възползват от неразбирателството. През лятото те ще опитат да отмъкнат бившия играч на Твенте от "Британия" срещу скромните 12,5 милиона лири.