Рома отново се забавлява при Спалети (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Рома постигна третата си поредна победа в Серия А под ръководството на Лучано Спалети, след като разочарова бившия любимец на феновете Винченцо Монтела и срази неговия Сампдория с 2:0 на стадион „Олимпико“.

„Вълците“ събраха 44 точки и се доближиха само на 1 от 4-ия Интер, който по-рано в неделя завърши наравно 3:3 на гости на Верона. Самп няма победа и записа пета загуба в последните си шест двубоя, като с 24 точки е на 17-та позиция и има само пет аванс пред намиращия се в зоната на изпадащите Карпи.

Алесандро Флоренци откри резултата в добавеното време на първата част, след като с глава отклони топката във вратата при рикоширал изстрел на Миралем Пянич. В 50-ата минута Диего Пероти откри головата си сметка за Рома и с мощно воле от десетина метра направи резултата 2:0.

В 57-ата минута обаче Пянич имаше нещастието да си отбележи автогол, след като от неговия крак се отклони топката при изстрел извън пеналтерията на Фернандо. Стефан ел Шарауи не можа да продължи серията си от попадения за „вълците“, като изпусна две отлични възможности да се разпише в третия си пореден мач.

Войчех Шчесни пък с феноменални две намеси в добавеното време попречи на Сампдория да стигне до равенството. Първо той спаси удар почти от упор на Антонио Касано, а секунди по-късно попречи и на Додо да се разпише с изстрел по диагонала.

В 93-ата минута след центриране отляво на Додо Матия Касани с акробатичен удар нацели гредата и изпусна заключителния шанс на гостите да изравнят резултата.


All Goals Roma 2-1 Sampdoria 07-02-2016 Serie Aby FootballLiveGoals