Ювентус и Наполи продължават гонитбата за титлата (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Ювентус и Наполи продължават с рекордните победни серии в Калчото, както и с гонитбата за първото място в класирането. Лидерът от Неапол спечели с 1:0 домакинството си на аутсайдера Карпи, а „Старата госпожа“ взе с 2:0 визитата си на друг от новаците – Фрозиноне.

Наполи постави нов клубен рекорд с осмата си поредна победа в Серия А, след като през 1987/88 бе записал седем последователни успеха. Гонсало Игуаин отбеляза единственото попадение срещу Карпи от дузпа в 69-ата минута и вече има 24 гола на сметката си в Калчото – той е не само убедителен лидер сред реализаторите на Апенините, но и в класацията за Златната обувка в Европа.

Дузпата бе отсъдена за задържане на Кулибали в наказателното поле при центриране от корнер. В този момент вече гостите бяха с човек по-малко заради втори жълт картон на Бианко.


Gonzalo Higuain Goal HD - Napoli 1-0 Carpi - 07...by Bayeo

Ювентус вече има 14 поредни победи в Серия А и увеличи собствения си клубен рекорд, за да остане близо до върха. Хуан Куадрадо се разписа на полупразна врата в 73-ата минута след пробив и центриране от лявото крило на Алекс Сандро.


Juan Cuadrado Goal HD - Frosinone 0-1 Juventus...by Bayeo

В 91-ата Алваро Мората направи пробив през центъра и подаде вдясно в пеналтерията за Пауло Дибала, който с прецизен изстрел с едно докосване фиксира крайното 0:2.


Paulo Dybala Goal Frosinone 0 - 2 Juventus...by funnyno1

Наполи има 56 точки на първото място, а Ювентус е втори с 54. Двата тима значително се откъснаха спрямо останалите в челото, след като третият Фиорентина (46) завърши 1:1 на гости на Болоня в събота, а в ранния мач в неделя Интер (45) направи 3:3 при визитата си на Верона.

Милан пропусна да се включи по-активно в битката за зона „Шампионска лига“, след като завърши 1:1 в домакинството си на Удинезе. „Зебрите“ поведоха в 17-ата минута чрез Пабло Армеро, а Мбайе Нианг изравни в 48-ата, с което се разписа в трети пореден мач с екипа на „росонерите“.

Милан остава шести с 40 точки и не можа да изпревари поне временно Рома (41), който довечера домакинства на Сампдория.