Арсенал се изравни с втория във Висшата лига (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Арсенал се изравни на второто място в английската Висша лига с градския си съперник Тотнъм, след като спечели рутинно с 2:0 визитата си на Борнемут. „Артилеристите“ по никакъв начин не впечатлиха с продукцията си, но вкараха два гола за една минута през първата част и убиха интригата в срещата.

Оливие Жиру по отличен начин свали топката в наказателното поле за непокрития Месут Йозил, който от около шест метра с бомбен изстрел не остави никакви шансове за стража на домакините Артур Боруц.

Вторият гол падна моментално след подновяването на играта в 24-ата минута, като Аарън Рамзи подаде вдясно в пеналтерията за Алекс Окслейд-Чембърлейн, който с диагонален изстрел по земя прати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл – 0:2.

Петър Чех записа 174-та суха мрежа в английския елит в мач номер 200 като титуляр във всички английски турнири. Стражът на лондончани се отчете с три много важни намеси, особено двойна в добавеното време, с която опази резултата без промяна.

Арсенал вече има 48 точки и се изравни по актив с втория Тотнъм, който вчера победи с 1:0 Уотфорд като домакин. „Шпорите“ са по-напред в таблицата заради по-добрата си голова разлика от „топчиите“, а Борнемут с 28 пункта е 15-ти.


Oxlade-Chamberlain A. Goal - Bournemouth 0-2...by PatsaN4ik