В изумителна драма Наполи пречупи 10 от Интер (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

 Истински триумф на Калчото преживяха близо 60 хиляди фенове на стадион „Сан Паоло“ по време на дербито межу Наполи и Интер, което домакините спечелиха изключително трудно с 2:1 срещу лидера в Серия А преди този кръг.

Срещата от 14-ия кръг в Неапол щеше да определи кой ще оглавява класирането в първенството, като Наполи удържа предимството си и с победата си измести „нерадзурите“ от върха.

Още в 80-ата секунда Гонсало Игуаин със страхотен удар откри резултата и даде ключов аванс на домакините в момент, в който Интер очевидно не знаеше къде се намира на терена. В 44-ата минута пък Юто Нагатомо направи възможно най-глупавата постъпка и си изкара червен картон, за да остави съотборниците си с човек по-малко и да ги възпрепятства да търсят равенството.

„Нерадзурите“ се впуснаха в предни позиции след почивката и дори да не създаваха особено чисти положения, оголиха толкова собствената си половина, че за Игуаин не бе трудно да се разпише за втори път. След дълго подаване на Раул Албиол аржентинският голмайстор на Наполи пребори най-добрата защитна двойка в Серия А и с нов мощен шут прониза мрежата на Самир Ханданович за 2:0.

Адем Ляич намали на 2:1 в 67-та с прецизен изстрел от около 12 метра след продължителна атака на гостите, но истинската драма дойде в добавеното време. Именно с атаките си до самия край Интер заслужи уважението дори на неутралните фенове, защото изработи две отлични атаки, които като по чудо не доведоха до изравнително попадение.

Първо след центриране отдясно удар с глава на Стеван Йоветич в 91-ата минута срещна гредата, а 120 секунди по-късно при почти идентична ситуация Миранда с глава провокира Хосе Рейна да избие топката в другата греда и така да съхрани аванса на Наполи.

„Партенопеите“ имат 31 точки и вече са на върха в Серия А, докато Интер остава с 30 пункта на второ място, но се понрави далеч повече, отколкото с голяма част от минималните си победи досега през сезона.


Napoli 2 - 1 Inter - Highlights - 30_11_2015by Video-Sports