Дузпа помогна на Ливърпул, но Арсенал се изложи (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

 С гол от дузпа Ливърпул постигна труден минимален успех над Суонси на стадион „Анфийлд“ в един от последните мачове от неделната програма на 14-ия кръг в английската Висша лига.

По същото време Арсенал изненадващо завърши наравно 1:1 като гост на един от отборите, борещи се за спасение – Норич. Така двата гранда вече са разделени само от четири точки помежду си в класирането – Ливърпул е шести с 23, а Арсенал е 4-ти с 27.

С равенството между Лестър и Манчестър Юнайтед в дербито вчера „лисиците“ са втори с 29 пункта, а „червените дяволи“ са трети с 28, докато Манчестър Сити, който единствен спечели от отборите в топ 5, е врменен лидер също с 29 пункта.

След като се разписа от дузпа при победата по-рано през седмицата срещу Бордо в Лига Европа, Джеймс Милнър отново вкара от бялата точка в 62-ата минута, за да осигури победата над Суонси.

Ливърпул се възползва от 135-ата си дузпа в историята на английския елит, което е най-много от всички отбори, участвали някога във Висшата лига.


milner penalty 1-0 liverpool vs swansea 29 11...by LiveGoalsTV

Месут Йозил откри резултата в 30-ата минута, а Грабъм изравни за домакините 120 секунди преди края на първата част. След почивката Алексис Санчес бе изваден приндуително със съмнение за сериозна контузия, което допълнително влоши настроението на феновете на Арсенал, а Оливие Жиру този път не можа да се възползва от положенията пред себе си.

Така Арсенал спечели само две точки в първенството през месец ноември, след като имаше 12 през октомври.


Norwich City 1 - 1 Arsenal - Highlights - 29/11...by Football--Live