Монтана и Пирин се самоубиха ритуално на "Огоста"

Монтана и Пирин извъртяха самоубийствено реми - 1:1 на стадион "Огоста", предаде репортер на Sporta.bg от мястото на събитието.

С това равенство Монтана остава предпоследен, а Пирин - на последната позиция в "А" група. Най-близкият до тях тим е Ботев - на цели 6 точки пред Монтана и на 9 пред благоевградчани.

Гостите стартираха по-уверено срещата и поведоха с рядко срещано попадение. Тодор Траянов изненада Христо Иванов с удар от тъча - на около 40 метра от голлинията. Стражът не очакваше подобно нещо и само изгледа как топката се оплита в мрежата му.

Домакините не се предадоха и постепенно настиснаха Пирин. Така в 35-ата минута ветеранът Здравко Лазаров-Електричката изригна с чудесен пас, който бе засечен майсторски с глава от Иван Минчев - 1:1.

Любопитното е, че Минчев бе най-ниският играч на терена, но това не му попречи да накаже "орлетата".

През втората част и двата тима потърсиха 3-те точки. Като по чудо обаче никой не стигна до тях. Фрапантни пропуски за Пирин направиха Мартин Тошев и Антонио Хаджииванов, а за Монтана - Балджийски и Сергей Иванов.

На треньора на Монтана Емил Велев-Кокала му се наложи да направи 2 принудителни смени. При първата нападателят Атанас Илиев пострада лошо и се наложи да бъде гипсирана дясната му ръка.

На малкото зрители на стадиона им направи впечатление слабото съдийство на Таско Тасков. Реферът накъсваше играта за щяло и нещало в опит да се застрахова от претенции на някой от тимовете. Освен това Таско остави двамата наставници - Емил Велев и наджи Шенсой да дивеят около тъчлинията и постоянно да напускат очертаната за тях зона.

Все пак монтанци имат повод за радост, защото с този "хикс" прекъснаха черна серия от 6 поредни загуби, в които дори не бяха вкарали гол.

"Не съм доволен, защото трябваше да бием. Вкараха ни случаен гол и се притеснихме. Теренът бе много тежък. какво да се прави - това е. Пирин постоянно бавеше играта. Все пак всяка точка е важна за нас. Трябва през зимата да привлечем поне 3-4-ма нови играчи, за да останем в А група", каза след срещата треньорът на Монтана Емил Велев.

Колегата му Наджи Шенсой пък както винаги бе емоционален: "Нито ние, нито Монтана заслужавахме да бием. Стана мъжки мач. Изпълнихме плана си минимум - да вземем точка. Видя се пак, че Пирин не е аутсайдер. Поздравявам играчите си. Абсолютно заслужена точка за нас. Ние абсолютно заслужаваме да останем в елита. Идват по-лесни мачове за нас и е необходимо да вземем повечко точки в тях. Самочувствието на подопечните ми се възвърна. Станахме отбор. Така ще продължаваме".