Скучно нулево реми в лондонското дерби между Тотнъм и Челси

снимка: Guliver/Getty Images

Отборите на Тотнъм и Челси не успяха да се победят в лондонското дерби на 14-я кръг от английската Висша лига. Срещата на стадион "Уайт Харт Лейн" бе изключително скучна, като и двата тима предимно внимаваха да не допуснат гол и изключително рядко търсеха опасни положения.

След днешната среща "сините" остават в долната част на таблицата с 13 пункта, а "шпорите" все още са 5-ти с 25.

В първите 10 минути от срещата Тотнъм бе по-активният отбор, като играчите на Маурисио Почетино организираха една добра атака чрез Дани Роуз, който центрира към Хари Кейн. Асмир Бегович обаче излезе и улови, като не позволи на английския нападател да отправи удар. Малко след това и Вилиан опита подобно извеждащо подаване към Педро. Отново обаче вратарят, този път Юго Лорис, внимаваше и прекрати акцията.

В 17-та минута се стигна до първата по-опасна ситуация пред Бегович. Кристиан Ериксен проби през центъра на терена и комбинира с Кейн, който бе на границата на наказателното поле. Английският национал моментално шутира, но стражът на гостите успя да отрази удара.

Чистите положения обаче свършиха тук, като до края на първата част не се стигна до опасно положение. Двата тима предимно разиграваха в средата на терена и внимаваха да не допуснат фатална грешка, която да им струва нулевото реми.

Втората част започна с по-настойчива игра от гостите, като за 10 минути играчите на Жозе Моуриньо на няколко пъти застрашиха вратата на Лорис, но френският страж предотврати всички опасности.

В 68-та минута се стигна до първата реална голова опасност пред Лорис. Педро бе изведен от ляво на вратата на "шпорите"  и опита удар по диагонала, но френският страж на домакините внимаваше и изби в корнер.

В срещата от 14-я кръг на английската Висша лига ще можем да проследим едно от най-големите дербита на британската столица. Към момента шампионите са в поддем записвайки две поредни победи (1:0 над Норич и 4:0 над Макаби (Тел Авив). Те обаче все още са на незадоволителното 15-то място с 14 точки, докато "шпорите" са пети с 10 пункта повече.

Жозе Моуриньо е избрал да започне срещата с Бегович. В защита са подредени Иванович, Зума, Кейхил и Аспиликуета. Матич и Фабрегас са опорните халфове в тима, а Педро, Оскар и Вилиан ще оказват помощ на изненадващия нападател Азар.

Маурисио Почетино също е наредил своите в 4-2-3-1. Лорис ще започне под рамката на вратата, а пред него ще бранят Уолкър, Алдервейрелд, Вертонген и Роуз. Мейсън и Дайър са пред четиримата защитници. Кейн е сам в атака, като зад него ще се подвизават Ериксен, Дембеле и Сон.