Литекс прекърши Ботев в голова фиеста

Литекс нанесе загуба на Ботев с 4:2 и се изравни по точки на върха с Левски и Лудогорец, предаде наш репортер от града на люляците.

Двата тима спретнаха зрелище, което рядко се среща по българските терени. Ловчанлии почнаха мощно и пропуснаха няколко положения. Ботев пък показа убийствена ефективност и поведе в 27-ата минута. Тогава Нелсън се възползва от нескопосана игра на противник, открадна топката и сам срещу Баривиера не сгреши.

Домакините регираха като ужилени и заредиха атака след атака. Изравняването падна в 34-ата минута след супер спорна ситуация. Звездата на "оранжевите" Асприля центрира, топката премина покрай куп от играчи и попадна в мрежата зад Виктор Голас. В тънка засада обаче се намираше играч на домакините, който определено попречи на стража да спаси положението. Страничният рефер дори вдигна флага за засада, но после го свали и се затича към центъра. Играчите на Ботев логично полудяха и обградиха реферите, искайки обяснение защо попадението е зачетено. В крайна сметка арбитърът Георги Йорданов не уважи претенциите на пловдивчани и резултатът бе изравнен.

Литекс нанесе и втори удар преди края на полувремето. Хенри Делгадо се възползва от пас на Асприля и от 15 метра не остави шанс на Голас.

Второто полувреме стартира ударно за ловчанлии. Те поведоха с 3:1 след гол на Бумал в 53-ата минута.

Ботев реагира и не се предаде. Най-добрият в техните редици - Грегъри Нелсън забоде уникален гол след солова акция. Той преодоля няколко играчи на Литекс и от границата на наказателното поле препарира стража на домакините.

До края Литекс потрепери, но точка на спора сложи отново Асприля. Колумбийската перла наниза поредния красив гол в този мач. Той овладя майсторски една топка и от 30 метра я заши със страшна тупалка във вратата на "канарчетата" за 4:2.

"Набориха ни физически. Литекс е много добър тим и ги поздравявам. Ние сме с изчерпана енергия. Доволен съм донякъде от дисциплината на моите футболисти", каза след двубоя треньорът на Ботев Николай Костов.

Колегата му Лауренциу Регенкампф пък заяви: "Вкарваме много голове, но в защита сме неконцентрирани и пускаме леки попадения. Знаехме как ще играе Ботев. Пловдивчани разполагат с добри футболисти. В крайна сметка успяхме да се поздравим с победа. Хареса ми, че се върнахме в мача, след като губехме. Аз съм треньор на Литекс и не е вярно, че ще ходя в отбор от Египет".