Байерн не се церемони и срещу Херта

снимка: БГНЕС/EPA

Германският шампион Байерн (Мюнхен) постигна рутинен успех с 2:0 в домакинството си на Херта от 14-ия кръг в Бундеслигата. Баварците имаха повече проблеми от очакваното да стигнат до първо попадение, като реализираха и двата си гола в последните 10-ина минута на първата част.

Томас Мюлер се разписа в 34-ата минута след подаване на Мехди Бенатиа и отбеляза 13-ия си гол от началото на сезона в първенството. Той е на трето място в Германия по този показател, изоставайки единствено от Роберт Левандовски (14) и Пиер-Емерик Обамеянг (15).

Кингсли Коман направи резултата 2:0 в 41-ата, възползвайки се от асистенция на Хави Мартинес, като с това приключиха интересните моменти в срещата. Левандовски бе добре пазен от бранителите на Херта, но затова пък неговите помощници от по-задна позиция свършиха работата в атака.

Байерн вече е с 40 точки и голова разлика 42:5, като има 11 пункта аванс и мач повече от Борусия (Дортмунд). Херта, който имаше само едно поражение в последните си пет мача преди визитата в Мюнхен, остава на 4-то място с 23 точки.

Имаше вариант столичани да бъдат изместени от Борусия (Мьонхенгладбах), но представителят на Германия в Шампионска лига направи зрелищно 3:3 като гост на Хофенхайм и има още 23 пункта.