Черно море заля "Лаута", "смърфовете" и малкото зрители

снимка: БГНЕС

Черно море победи с 3:1 при визитата си на Локо (Пд), предаде репортер на Sporta.bg от Пловдив. "Моряците" шокираха обидно малкото публика на "Лаута" с два гола - един в началото на срещата и втори малко преди края на първата част. 

В 7-ата минута дежурният голмайстор на варненци Матиа Курьор засече отблизо топката и с помощта на гредата я оплете зад слисания вратар Ел Харуби. В 38-ата минута пък Стефан Станчев центрира отлично и бившият "смърф" Мехди Бурабия заби втори гол, идентичен на дебютния.

В средата на първото полувреме фрапантен пропуск направи Дани Кики. Етническият сириец проби добре, размени двойно подаване с Марто камбуров, но накрая в типичен свой стил вместо да изравни - прати коженото кълбо встрани от вратата.

Локо (Пд) вдигна оборотите през втората част, но не успя да достигне поне до равенство. Силите на пловдивчани стигнаха само за почетен гол - дело на Балдовалиев. Червен картон пък получи Стефан Станчев от "Морето", който си заработи два бързи жълти. В продълженията Бурабия вкара втория си гол за крайно 3:1. Той се разписа от дузпа.

Грозно впечатление направиха празните седалки на "Лаута". Макар, че "смърфовете" в последно време леко живнаха - зрителите така и не се връщат на стадиона. 

Ето защо е чудно как бизнесмен като Христо Крушарски се нае да прави чудеса в клуба. Той обяви по време на двубоя, че ще вдига супер модерна база на Локо (Пд) с няколко терена, басейни, фитнес център и общежитие за школата. 

"Доволен съм от резултата и 3-те точки. Не очаквах, че толкова лесно ще поведем с 2 гола. Втората част обаче не бяхме свежи. Хубавото е, че в атака ни вървеше", каза след двубоя треньорът на варненци Никола Спасов.

Помощник-треньорът на Локо (Пд) Петър Пашев пък бе недоволен: "Никога не бях гледал такъв мач. Вкараха ни с единствените си 2 контри. Малшанс за нас. Много пропускахме и за това си платихме".

След този успех Черно море се настани на 5-а позиция в А група с 24 точки. Домакините пък са 7-и с 21.