Русе става център за развитие на женския футбол

Русе се нареди сред центровете за развитие на футбола сред момичетата.  Тази есен по инициатива на административния мениджър и треньор във ФК "Дунав" Огнян Цветанов и със съдействието на председателя на УС на клуба д-р Симеон Симеонов бе възродено женското футболно направление в Русе.

Интересът стана все по-голям и бяха сформирани и подготвени боеспособни състави на девойки до 12 г. и до 15 г. Те участваха в 5 турнира в тези възрасти под егидата на БФС, в които младите дунавки постигнаха много добри резултати срещу далеч по-опитни отбори, развиващи женски футбол от години.

"Много съм доволен от мотивацията им и усилията, които влагат за развитието си в този спорт през последните 4 месеца. Това са 4 месеца усилен труд, които вече дават резултати", сподели Огнян Цветанов.

Той разкри, че вече има уверението на футболната централа, че още през пролетта на 2016 г. Русе ще домакинства на турнири при момичетата.

"Това е сериозно признание за работата, която вършим в това направление и ни мотивира да продължим да го развиваме и да увличаме още повече момичета за футбола в Русе", добави Цветанов.