Левски пак опря до Либан Абди

снимка: levski.bg

Ръководството на "Левски" отново е подновило интереса си към сомалийското крило на "Ризеспор" Либан Абди, информира "7 дни спорт". Фланговият състезател, който има и норвежко гражданство, вече игра със синята фланелка през миналия сезон.

Абди игра под наем от турския тим на Герена през пролетта, когато воденият от Стойчо Стоев отбор мереше сили със съперници от втората шестица. В края на сезона Либан Абди се завърна в "Ризеспор", а на сметката си той записа 9 мача и 2 гола за "Левски".

Въпреки че Стоев имаше забележки към прекалените индивидуални действия на футболиста, треньорът изяви желание да задържи крилото, пише Лайвспорт. През целия летен трансферен прозорец от Герена правиха опити да върнат Либан Абди в отбора, но за тяхно съжаление това не се случи.

Георги Иванов направи няколко отсрочки за сомалийското крило, за да си оправи взаимоотношенията с "Ризеспор", който обяви, че няма да разчита на него. Абди обаче искаше много пари, за да разтрогне контракта си, който е до лятото на 2016 г. Ръководството на "Ризе" пък обяви, че без трансферна сума няма да го пуснат да си ходи.

"Левски" в същия момент бе в затруднена ситуация и нямаше възможност да си плаща за играчи. Цялата лятна селекция на 26-кратните шампиони бе от свободни агенти.

Самият Либан Абди има желание да дойде на "Герена", а мениджърите на двете страни отново са в контакт. През зимата сомалиецът пристигна след съдействието на Николай Жейнов, който и сега работи с "Левски". "Сините" ще опитат да го отмъкнат или без пари, или за символична сума.