Ливърпул на Клоп неудържим и в Лига Европа

галерия:

снимка: БТА/AP

 След погрома над Манчестър Сити Ливърпул продължи впечатляващото си представяне и оглави групата си в Лига Европа, постигайки успех след обрат с 2:1 над Бордо на стадион „Анфийлд“.

Мърсисайдци започнаха с три равенства участието си във втория по сила европейски клубен турнир, но с втората си поредна победа вече са на първо място в класирането на група В. „Червените“ имат 9 точки и изпреварват с 1 Сион, който по-рано днес бе сразен с 2:0 като гост на Рубин (Казан), като първото попадение бе дело на Благой Георгиев. Руснаците са трети с 5 пункта и това означава, че Ливърпул вече е сигурен участник в елиминациите на Лига Европа и единствено остава да си узакони първата позиция в последния кръг от груповата фаза.

С гол след изпълнение на непряк свободен удар в наказателното поле Сайве даде аванс на Бордо в 33-ата минута, но само пет по-късно Ливърпул изравни, макар и след спорна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Кристиан Бентеке.

Джеймс Милнър бе точен от бялата точка и отбеляза първия си гол от дузпа от 2012 година, когато се разписа срещу Ливърпул с екипа на Манчестър Сити. В добавеното време на първата част след центриране на Натаниъл Клайн Бентеке с мощен шут реализира втория гол в полза на тима на Юрген Клоп – 2:1.

Ливърпул контролираше играта след почивката и дори Бентеке се разписа за втори път, но голът му бе отменен заради изключително дискусионна засада. Дори и при 2:1 обаче мърсисайдци изпълниха целта си в Лига Европа за 2015 година.