Божинов и Партизан почти сигурни за Лига Европа и напролет

снимка: partizan.rs

 Валери Божинов и Иван Бандаловски почти сигурно ще играят в турнира Лига Европа и напролет в елиминационната фаза, след като техният Партизан извоюва изключително ценен успех на гости на АЗ (Алкмаар) с 2:1.

Българският защитник игра цял мач и завърши с жълт картон, а Божинов се появи на терена в 84-ата минута, когато още резултатът бе равен. В 48-ата АЗ поведе чрез Сантос Соуза, а в 65-ата Умару изравни за гостите от Сърбия. Живкович в 89-ата завърши отличен пробив на Умару и се разписа за крайното 1:2 в полза на „гробарите“.

Партизан е втори в група L с 9 пункта и изостава на 3 от лидера Атлетик (Билбао), който спечели с 3:2 визитата си на Аугсбург (6 пункта), докато АЗ е последен с три пункта. Сръбският тим спечели с 3:1 гостуването си на Аугсбург и ако не запише поражение с три гола разлика или такова от порядъка на 2:4 и нагоре с два гола разлика, ще се класира на 1/16-финалите.

В други мачове от вечерта Тотнъм спечели с 1:0 гостуването си на Карабах с гол на Хари Кейн в 78-ата минута след центриране от корнер на Сон Хюн-Мин, като така „шпорите“ са лидери с 10 точки в група J. Андерлехт надви с 2:0 Монако като гост и е втори със седем пункта, докато монегаските са с 6, а Карабах с – 4.

Португалският гранд Спортинг (Лисабон) запази шансове за прескачане на групите в Лига Европа, след като срази с 4:2 Локомотив (Москва) като гост и събра 7 точки за третото място в група Н. Руснаците са втори с 8, а лидер е Бешикташ, който победи с 2:0 Шекндербеу (3 точки) като домакин.