Юнайтед ще трепери до последно след равенство с ПСВ

снимка: БТА/AP

Отборите на Манчестър Юнайтед и ПСВ (Айндховен) не излъчиха победител в битката по между си. Тази вечер, в среща от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига двата тима не си отбелязаха гол и завършиха при резултат 0:0.

Това равенство оставя шансове и на двата тима да се класират за елиминационната фаза на турнира. За момента Волфсбург е лидер с 9 точки, Юнайтед са втори с 8, а ПСВ със 7. В последния кръг Юнайтед ще гостува на Волфсбург и при грешна стъпка могат да се простят с участието си на 1/8-финалите, но само ако холандците спечелят домакинството си на руския ЦСКА (Москва).

В 4-та минута играчите на Манчестър Юнайтед създадоха първата си по-добра изява. Капитанът Уейн Рууни нахлу в наказателното поле, след което комбинира с Мемфис Депай. Младият холандец от своя страна опита технично да комбинира с Джеси Лингард, подавайки му с петичка, но защитата на гостите внимаваше и изчисти далеч от вратата.

20 минути след началото на срещата се стигна до нова голова възможност пред играчите на Луис ван Гаал. Топката бе центрирана по земя в наказтелното поле към Антони Марсиал. Младият французин обаче остави топката и тя стигна до Лингард, който обаче не очакваше подобен ход от съотборника си. В крайна сметка англичанинът не успя да овладее и Йерун Зоет прекрати "червената" атака.

10 минути преди почивката и гостите показаха зъби. Левият бек на ПСВ Джошуа Бенет направи страхотен рейд и в продължение на 60 метра, никой не успя да го спре. В крайна сметка холандският футболист центрира, но топката излезе в корнер, а след това защитата на Юнайтед се справи и опасността бе предотвратена.

До края на първата част отново домакините бяха по-дейни, като единствено стражът на ПСВ избави своите от това да изостават в резултата.

Втората част също започна с доминация на 20-кратните англииски шампиони, но до опасна ситуация за гостите не се стигна. 5 минути след подновяването на играта Люк де Йонг бе изведен добре от дясно, но шутът му премина в страни от вратата на Давид де Хеа.

До 70-та минута мениджърът на "червените дяволи" извърши две смени. На терена се появиха Маруан Фелайни и Ашли Йънг, които заеха местата съответно на Бастиан Швайнщайгер и Мемфис Депай. Това обаче не промени много нещата на "Олд Трафорд", като ситуациите пред тима на домакините не спираха да се увеличават, но без успех.

След 70-та минута обаче постепенно играчите на Филип Коку взеха нещата в свои ръце и пресираха опонента си в половината му. За Де Хеа се отвори работа, след като на два пъти Пропер стреля точно, но испанският страж бе на място и улови.

Секунди по-късно Ашли Йънг направи пореден пробив, този път от дясно, след което центрира към свободния Лингард, който от около 10-тина метра не уцели вратата на ПСВ.

В първата среща между двата отбора, ПСВ спечели с 2:1, като срещата ще се запомни с бруталното счупване на крака на Люк Шоу, който ще бъде извън игра до края на сезона.

Преди изиграването на мачовете от тази група, 20-кратните шампиони на Англия бяха лидери със 7 точки, докато ПСВ заемаше втората позиция.

По-рано днес обаче ЦСКА (Москва), с Георги Миланов в състава си, загуби домакинството си на Волфсбург с 2:0 и по този начин "вълците" оглавиха временното класиране.

При победа днес пък, играчите на Луис ван Гаал могат да си гарантират участие в следващата фаза.

На "зеления килим" в град Манчестър, за домакините на терена ще излязат: Де Хеа на вратата, пред него в защита - Дармиан, Смолинг, Блинд и Рохо. Швайнщайгер и Шнайдерлин ще действат като опорни халфове, а Лингард, Рууни и Депай ще оказват подкрепа на Марсиал.

Филип Коку е избрал Зоет да започне като вратар. Ариас, Брума, Морено и Бренет ще са четиримата в отбрана. В халфовата линия са разположени Пропер, Хендрикс, Гуардадо и Де Йонг, а в нападение ще си партнират Нарсинг и Локадия.